Dobré zdraví, čtenáři mého blogu. Nemoci, ve kterých zvýšení TSH, obvykle spojené s poklesem funkce štítné žlázy a velmi zřídka se zvýšenou funkcí žlázy. Na toto téma jsem již napsal v mém článku "Vysoký TTG. Možné příčiny »Pokud jste je ještě nečetli, doporučuji vám to přečíst. V ní jsem popsal všechny možné důvody pro zvýšení hladiny TSH v krvi.

V tomto článku to budeme diskutovat. Se sníženou funkcí štítné žlázy, tj. kdy je předepsána hypothyroidismus, substituční terapie s léky tyroxinu. Správně zvolená dávka thyroxinu by měla snížit zvýšený TSH, ale ne vždy je možné dosáhnout požadovaného výsledku.

V mé praxi jsem pozoroval řadu důvodů pro nedostatek účinku terapie. Nyní, když mám příležitost odpovědět na otázky online, jsem přesvědčen, že problém je velmi populární. Proto jsem se rozhodl napsat tento článek, ve kterém se budu snažit uvést všechny důvody pro nedostatek terapie, která je mi znána při zvýšené TSH.

TTG je zvýšená a neklesá, protože...

Příjem nebo nepravidelný příjem drogy

Nejběžnějším důvodem je přeskočení drogy. Abyste snížili hladinu TSH v každém konkrétním klinickém případě, je zapotřebí individuální dávky thyroxinu, kterou lékař může zvolit po dlouhou dobu, a řeknu vám proč, ale o něco později.

Pokud vynecháte příjem léčiva nebo jej užíváte nepravidelně, nedostanete takovou účinnou dávku a výsledek kontroly nebude uspokojivý - TTG buď vůbec neklesá, nebo se sníží, ale mírně. Jsou chvíle, kdy TTG neklesá, ale dokonce se zvyšuje, o tom budu hovořit později.

Proč se to děje? Stejně jako by bylo možné trvat 2-3 týdny pravidelně užívat thyroxin, ale výsledek to ještě nebude ten, který bych chtěl? Věc je, že tento hormon pomalu reaguje na užívání léku a až po 6-8 týdnech bude jasné, jak tato dávka funguje na zvýšené TSH.

Zvláště je to skutečné v případech, kdy je stále podávána pouze dávka tyroxinu. Koneckonců, jestliže příjem je nepravidelný, pak není jasné, jakou dávku jste nakonec přijali, a tak bude lékař těžko se rozhodnout v budoucnosti taktiky, když přijde na druhou schůzku.

Vezměte lék každý den, protože zdravý člověk má tyroxin produkovaný denně a tělo ho potřebuje každý den. Cílem terapie je simulovat normální sekreci hormonu.

Užívání drogy současně s jídlem

Druhým nejčastějším důvodem je zanedbání pravidla "užívejte drogu ráno, striktně 30 minut před jídlem". Pokud užíváte lék bezprostředně před jídlem nebo po něm, asi 50% léku není absorbováno, a proto je dávka nedostatečná. Vezměte to striktně 30 minut před jídlem.

Někteří se ptají: "A pokud nemůžete stát 30 minut před jídlem, ale víc?". V takovém případě říkám, že na tom nejdůležitějším je na prázdném žaludku a nejpozději do 30 minut, a pak bude čas trochu víc - na tom nezáleží.

Ve svém článku "Jak užívat tyroxin" jsem o tom podrobnější.

Rozdělte dávku léku do několika dávek

Stává se, že slyším od pacientů, že dělí denní dávku thyroxinu na několik recepcí, například před snídaní a před večeří. Říká se, že takto jmenovaný doktor. To je chybný názor, protože droga nemusí být rozdělena do 24 hodin.

Je užíván jednou ráno. Proč? U zdravého člověka je vrchol vylučování tohoto hormonu v časných ranních hodinách a tělo je nastaveno pro tento režim, a když ho vezmete také na oběd, přirozený rytmus je rozbitý, který nemůže nést něco dobrého.

Thyroxin, hormon štítné žlázy, je probuzením hormon, a když jej vezmete v odpoledních hodinách, může se vynořit porucha spánku, protože do konce dne nebude konec jeho účinku.

Nepoužívejte pilulku, neberte ji jako celek.

Prodloužené přerušení užívání drogy

Velmi často někteří lidé užívají lék několik měsíců, vysvětlují škodlivost léku nebo vývoj závislosti. Není to nutné, protože po přerušení příjmu se koncentrace hormonů štítné žlázy snižují a TSH opět stoupá.

Syntetické léky tyroxinu, ať už eutiroky, L-thyroxin nebo jiné léky, zcela opakují ve své struktuře přirozený lidský tyroxin, který se produkuje štítnou žlázou. Takže vyvolává účinek podobný lidskému tyroxinu.

Mnoho lidí se mě zeptá na vedlejší účinky této drogy. Jak může váš hormon mít vedlejší účinek? Ano, mohou nastat alergické reakce nebo individuální nesnášenlivost, ale nestane se to s hormonální složkou, ale s pomocnými látkami obsaženými v jakékoli tabletě.

Přípravky L-thyroxinu jsou zcela neškodné a nezpůsobují návyk. Droga by měla být užívána bez přerušení po dlouhou dobu pod kontrolou TTG.

Zhoršení pohody v důsledku užívání drogy

Někteří pacienti samostatně zruší léčbu, což vysvětluje zhoršení zdravotního stavu, palpitace, bolest v srdci, arytmie. Tato reakce na léčivo není vedlejším účinkem a nevyžaduje úplné vysazení léčiva.

To je situace předávkování drogy a vyžaduje její snížení. V tomto případě můžete nezávisle vypouštět krev pro TSH a obraťte se na svého lékaře se stížnostmi a připravenou analýzou TTG. Zvýšení TSH ve výsledcích testu vyvrací předávkování léky.

Nebo samostatně snížit (ne zrušit) dávku přípravku na 50% a za 2 měsíce, aby se podíval nebo viděl TTG, když reagoval na snížení dávky. Pokud se hodnota TTG stane vyšší než normální, znamená to, že jste příliš snížili a je třeba je znovu přidat, ale ne 50%, ale 25%. Například jste užil 100 mcg denně a jste nemocní, snížili jste o 50 mcg a po 2 měsících TTG 6 mJ / l. Znamená to, že není nutné přidat 50 mikrogramů, ale pouze 25 mikrogramů denně.

A naopak, pokud bude TTG normální, nemusíte nic přidat a tato dávka vám vyhovuje.

Tato schéma je však vhodná pro mladé lidi a ty, kteří nemají srdeční a cévní onemocnění. Pokud se vyskytnou takové onemocnění a bolesti, bušení srdce, pak se v tomto případě nedoporučuje dosáhnout ideální hodnoty TSH, může být mírně zvýšeno.

Padělaný lék

Jedním z důvodů selhání při kompenzování hypotyreózy je padělaný přípravek. Bohužel se to stalo častým výskytem. Pokud jste neprovedli všechny ty chyby, které byly popsány výše, můžete postupovat následovně. Koupit nový balíček drogy, nejlépe jinou firmu, a pít po dobu jednoho měsíce. Pokud byl případ skutečně v přípravě, užívání léků z jiného balení by mělo zlepšit výsledky TSH.

Nedostatečná dávka thyroxinu

Byly zaznamenány případy, kdy se zdá, že vše probíhá správně, ale ZTS se nezhoršuje nebo je dokonce ještě větší. Není to nejčastější důvod, proč dávka není dostačující, jen pro vás. Jediným řešením je zvýšení dávky. To je velmi důležité ve fázi výběru dávky, ale někdy i při stabilní dávce na další kontrole se zjistí zvýšení obsahu hormonu.

Zde hraje skutečnost, že onemocnění může postupovat, a pokud je to 6 měsíců. nebo dokonce před rokem pro vás tato dávka byla dostačující, ale nyní se zvýšila potřeba tyroxinu.

Během změny sezón dochází k odlišné potřebě přípravy, například může dojít k poklesu dávky na léto a v zimě může opět růst.

O tom, kolik je nutné přidat k dávce léku, rozhodne váš lékař.

Nepřímá kontrola TTG

Někteří lékaři a pacienti spěchají, aby si vybrali svou dávku a před provedením své analýzy provedli analýzu. TTG se zcela změní na tuto dávku až po 6-8 týdnech. Odpuštění nemá smysl dříve.

Ale stane se tak. Pacientka měla několik let hypotyreózu, kterou neměla. TTG byl silně zvýšený. Pak jí byla předepsána terapie, prohlédla se včas a TTG se nepatrně snížil, pak opět zvýšila dávku a po 8 týdnech se starala a tentýž příběh znovu. Začali myslet, vyloučili všechny důvody. Dospěli jsme k závěru, že při dlouhotrvající léčbě hypothyrózy se TTG může dostat na normu nebo běžet za několik měsíců.

V tomto případě bylo rozhodnuto spoléhat se na ukazatele volného T4, které by měly být téměř v horní hranici normy. Tak tady.

Kompenzace hypotyreózy je zdlouhavé cvičení a ne všichni mají trpělivost a vytrvalost, dokonce i lékaři. Nebude nic strašného, ​​pokud se ještě několik měsíců podobá zvýšené nebo zvýšené TTG, zatímco L-thyroxin funguje nebo pracuje.

Na tom mám všechno. Nakonec vám doporučuji, abyste si přečetl článek "Pokud je štítná žláza zvětšena...", v níž říkám, jak můžete nezávisle prozkoumat štítnou žlázu.

Jak pít L-thyroxin při hypotyreóze

Nejtěžší formou hypotyreózy u sexuálně zralých lidí je myxedém, v dětství - kretinismus.

Co je hypotyreóza?

Štítné žlázy - důležitým článkem endokrinního systému, výsledkem činnosti - syntéza štítné žlázy jod obsahujících hormony tyroxin a trijodtyronin a výměnu regulační vápenatého hormonu kalcitoninu. Normální funkce štítné žlázy je nezbytnou podmínkou normální činnosti srdce, mozku, svalů, reprodukčního systému, metabolické podpory.

Vyrovnání hormonů štítné žlázy je nezbytné, aby tělo:

  • příjem kyslíku buňkami,
  • tvorba bílkovin (materiál pro nové buňky),
  • stimulace štěpení tukových buněk,
  • stabilita reprodukční funkce,
  • tvorba zdravého nervového systému,
  • formování myšlenkových schopností,
  • zlepšit uvolňování tepla tělem atd.

V tomto seznamu nejsou všechny funkce těla, jejichž práce je ovlivněna hormony štítné žlázy. Ale také přesvědčivě ukazuje, že když je nedostatek hormonů, dochází k jejich narušení.

Rovnováha hormonů štítné žlázy zajišťuje plný vývoj těla.

Jak se tvoří hormony?

Hraje důležitou roli hormon tyroxin (T4), jehož tvorba vyžaduje týdně normy jodu (přibližně od vstupu do organismu látek obsahující jod látky dostanou do zažívacího traktu, jód absorbován do krve z krve -. V buňkách štítné žlázy, a poslední - syntetizovány T4 hormon ( rychlost 0 -. 22 0 nmol / l volného T4), trijodtyronin (T3) je vytvořen z části T4 níže (zpravidla 2, 6 -. 5, 7 nmol / l volného T3) průtok krve nese hormonu štítné žlázy po celém těle.

Štítná žláza je řízena hormonem hypofýzy - thyroid stimulujícím hormonem (TSH). Odchylka generace T4 porucha vede ke zvýšení nebo snížení TSH hormonu štítné žlázy buňky obdrží selhání signálu v systému. S nedostatkem krve na požadovanou koncentraci tyroxin a trijodtyroninu syntézy thyreotropní hormon zvyšuje dramaticky, to znamená zvýšený hormony štítné žlázy „“. Analýza indexu TSH přesně určuje zdravotní stav pacientů s primární hypertyreózou. Norma TTG zpravidla vylučuje diagnózu. Diagnostika onemocnění a jmenování léčby začíná krevní test hormonů. Léčba hypotyreózy se vždy soustřeďuje na úpravu hormonálního pozadí.

Důsledky s nedostatkem hormonů štítné žlázy

Nedostatek a porušení hormonální rovnováhy řady T4, T3 a TTG způsobují:

  1. utlačovaný stav mysli,
  2. zimnice,
  3. letargie, hypersomnie,
  4. inhibice psychických reakcí,
  5. oslabení paměti a pozornosti,
  6. dušnost,
  7. křeče a bolesti ve svalech,
  8. křehké vlasy, nehty, suchá kůže,
  9. předispozice k zácpě,
  10. sklon k obezitě.

Mezi neinfekčními lidskými nemocemi jsou poruchy jodového selhání běžné. Patří mezi ně zvětšená štítná žláza - endemická struma (difuzní netoxický roubík). Přítomnost hormonů štítné žlázy v těle pod normálními příčinami způsobuje nejen vzhled stébel, ale může způsobit nezvratné poškození zdraví.

Nedostatek jódu u vyvíjejícího se plodu a u malých dětí může vést k poklesu duševního vývoje (od oligofrenie k kretinismu), poruchy řeči, sluchu a fyzického vývoje.

Ženy trpí abnormalitami reprodukční funkce, doprovázenými potraty a narozením mrtvých dětí.

Dospělí narušují myšlenkový proces, prudkou ztrátu kognitivní funkce atd., Abnormalitu. Nejvíce negativní stopy nedostatku jódu ovlivňují počáteční fáze formování dítěte, počínaje nitroděložním vývojem.

Na planetě má více než čtvrtina lidí z celé populace Země nepřirozeně nízkou hladinu jódu, což zvyšuje pravděpodobnost onemocnění štítné žlázy.

Hlavním zdrojem jódu pro tělo je jídlo, jen desetina poptávky pochází z vody a ze vzduchu. Denní potřeba pro „děti“ - 50 mikrogramů, děti do šesti let - 90 mikrogramů, až do dvanácti let -120 mg, mládež a dospělé - 150 mg, těhotné a kojící ženy - 200 mikrogramů. Je užitečné vložit jódu obohacené potraviny do stravy. Červený kaviár, rajčata, pohánka, treska jater, mořská kala je neúplný seznam těchto produktů.

Po celý život člověk používá asi jednu čajovou lžičku jódu.

Jak tělo reaguje na nedostatek jódu?

Existuje celá reforma štítné žlázy. Snížení syntézy tyroxinu a trijodthyroninu vede k ostrému aktivaci sekrece hormonu stimulujícího štítnou žlázu. Zvýšený obsah hormonu TTG podporuje adaptaci na nedostatek jódu. Aktivuje se doplňování jodu štítnou žlázou, zrychlení zpracování hormonů štítné žlázy, štítná žláza roste, objeví se husí kůň. Takto se projevují vyrovnávací schopnosti těla zaměřené na stabilizaci homeostázy hormonů štítné žlázy ve štítné žláze.

Když kompenzační zdroje těla v konstantním režimu nedostatku jódu běží na nízké úrovni, přichází fáze vývoje hypotyreózy, která způsobuje poruchu duševního a fyzického vývoje. Hyperthyroidismus se projevuje tvorbou tyreotoxického adenomu, difuzního toxického rohovky, některých forem autoimunitní tyroiditidy. Moderní medicína, všechny poruchy jódu, považované za projev hypotyreózy, jsou uvedeny jako hlavní problém. Veřejné zdraví ve všech zemích je zaměřeno na léčbu a prevenci nemocí.

Léčba

Nyní, pro léčbu hypotyreózy, se používá substituční léčba levotyroxinem, což je syntetický analog hormonů štítné žlázy. Používejte léky, které působí jako hormony, s absolutním nebo relativním nedostatkem funkce štítné žlázy. Stimulují životně důležitou aktivitu těchto buněk ovlivněných hormony syntetizovanými v těle. Tyto analogy působí na buňky, se kterými interagují hormony syntetizované ve štítné žláze.

Jeden z těchto léků - L-thyroxin (levothyroxin sodium), který je založen na syntetickém analogu hormonu štítné žlázy, je široce používán pro substituční a supresivní terapii. Je-li diagnostikována diagnóza hypotyreózy, jak pít L-thyroxin?

L-thyroxin není lék!

Jestliže u vás je zvýšená nebo zvýšená hodnota TTG a lékař vám určil nebo navrhl L-thyroxin - přečtěte si tuto větu nebo článek až na konec nebo konec. Může se stát, že tuto drogu nepotřebujete. Kromě toho může být L-tyroxin vyloučen nežádoucím účinkem a může způsobit nežádoucí účinky a poškození zdraví. Podal jsem to na vlastní zkušenosti a snažil jsem se vysvětlit vše v jasném a srozumitelném jazyce.

L-thyroxin je syntetický analog thyroidního hormonu tyroxinu nebo T4. Kdy tělo potřebuje takovou farmakologickou substituci? Je zřejmé, že když štítná žláza nevytváří hormony v množství nezbytném pro zdravý a plný život, to znamená s nedostatkem hormonů štítné žlázy.

Nemám lékařskou výchovu, ale mám myšlenkovou hlavu a třímístný IQ. A to stačí pochopit, že pro jmenování L-thyroxinu jsou důvody nezbytné!

Zvýšená TSH není základem pro jmenování L-thyroxinu. TTG nad normou indikuje hypotyreózu, ale ne o nedostatečnosti hormonů štítné žlázy.

Pokud se podíváte pozorně na formulář s analýzami, zjistíte, že se zvýšenou TSH nemám nedostatek hormonů štítné žlázy. A to není vzácný případ - podle knihy Dr. Ushakova "Krevní testy onemocnění štítné žlázy" má více než 30% pacientů s hypotyreózou v krvi plné množství hormonů štítné žlázy. Nemusí ani mít podezření, že mají hypotyreózu, dokud se náhodou nedostanou do kanceláře endokrinologa (stejně jako u mě).

U zvýšeného nebo zvýšeného TTG na mně není přítomen nedostatek hormonů štítné žlázy

Navštívil jsem svou vlastní laboratoř a prošel kompletní seznam testů „poprvé“, abychom použili doporučení z knihy Dr. Ushakov. Pokud je tento formulář odstranit prostřední čáru a zůstane pouze TSH a anti-TG - jakýkoli endokrinolog vám přinést diagnózu „autoimunitní tyreoiditida a hypotyreózy“ a předepsat „léčba“ L-tyroxinu. Pro mě se najednou zaregistroval již 50 mkg!

A mezitím podle klasifikace Andrei Valerevicha se můj stav nazývá "malý hypotyreózismus s kompenzací" a nepotřebuji žádnou hormonální substituční terapii.

Příručka pro pacienty "Krevní testy na onemocnění štítné žlázy"

Je to všechno kompenzace! Výsledkem je definice z učebnice "Krevní testy onemocnění štítné žlázy":

Kompenzace - je to stav orgánu, systému nebo celého organismu, v němž je dostatek kapacity pro plné zajištění funkční činnosti, včetně. za nepříznivých podmínek.

Bohužel, většina lékařů zcela zapomíná na přirozené adaptační kompenzační schopnosti lidského těla. Jak říká: "Je to špatné, když nevíte, a dokonce jste zapomněli!"

Proto v každém případě s vyšší TSH "vidí" nedostatek hormonů štítné žlázy. Léčba - L-tyroxin. Až do hromady ještě může být jmenován Iodomarin.

A opět se obrátime na učebnici:

Pokud krevní test ukázal hodnoty T4cv. a T3cv. v optimálním případě není zavedení dodatečného množství těchto stejných hormonů s lékem obvykle nezbytné bez ohledu na množství TSH.

Podle Dr. Ushakova odpovídá průměrně 50% referenčního intervalu optimálnímu.

A co dělat v situaci, kdy hodnoty T4cv. a T3cv. jsou v prvních 25% referenčního intervalu nebo obecně pod normou?

Zde je potřeba představit vám pojmy subkompenzace a dekompenzace. Bude to pro vás jednodušší, pokud na kus papíru nakreslíte kus, který zobrazí referenční interval vaší laboratoře a rozdělí jej na čtyři stejné části. První část segmentu bude odpovídat prvnímu 25% referenčního intervalu. Pokud jsou vaše hodnoty T4cv. a T3cv. do tohoto intervalu dojde k subkompenznímu množství hormonů štítné žlázy. Dr. Ushakov tuto podmínku charakterizuje jako počáteční nedostatek hormonů (u TTG> 10).

V tomto stavu je nutné začít co nejdříve obnovit léčbu zaměřenou na základ této nemoci. Ale většina lékařů předepisuje L-thyroxin a ne v malých dávkách, ale již uprostřed (50-75 mcg).

Stav, kdy TTG> 10 a T4cv. a T3cv. méně než norma se nazývá "mírná hypotyreóza s dekompenzací štítné žlázy". V tomto případě je indikován příjem L-thyroxinu v malých a středních dávkách.

Je třeba porozumět role, kterou v těchto případech hraje L-thyroxin. Pouze vedlejší! Podporuje pouze funkční procesy, ale nevede k obnově.

1. Vyžadovat krevní test hladin hormonů štítné žlázy; plnohodnotná analýza zahrnuje ukazatele TSH, T3cv, T4cv, T3obsch, T4obsch, anti-TPO a anti-TG;

2. vyžadovat zdůvodnění pro předepisování hormonální drogy v lékařském dokladu;

3. V případě, že lékař nemůže vysvětlit, proč se přiřadí L-tyroxin nebo TSH je veden pouze indexem - ruku na potřebné zkoušky a interpretovat jejich vlastní s pomocí učebnice pro krevní test pacientova pro onemocnění štítné žlázy, „Dr. Ushakov.

Pokud nedojde k rehabilitační léčbě, je pacient nucen užívat L-thyroxin po celý život, aby udržel dostatečnou hladinu hormonů. To je vhodné pro negramotného lékaře, ale pro pacienta není příliš dobré.

Při pomocných činnostech se zařízení organu (část těla, systém) nezlepšuje. Navíc každá náhrada přispívá k odpovídající restrukturalizaci těla. Jednou ze stran této adaptace je snížení konstrukčního složení orgánu (v tomto případě štítné žlázy) a jeho funkčních schopností.

Jednoduše řeknu: pokud vás lékař "tlačí" na L-thyroxin a nevykonává regenerační léčbu zaměřenou na základ této nemoci, pak vám tyto účinky ubližují. Čím déle trváte užívání L-thyroxinu, tím více množství tkáně štítné žlázy a její kompenzační možnosti klesají. A tím obtížnější bude, aby vám kompetentní lékař "odstranil" z L-thyroxinu. Ale nic není nemožné - stačí se podívat na výsledky pacientů Dr. Ushakova. L-thyroxin může být zrušen.

V ideálním případě by se měl příslušný lékař snažit, aby tak učinil, aby postupně snížil dávku a případně se vzdálil hormonální substituční terapii.

Pravděpodobně máte otázku: "A co je obnovovací léčba? Na co je to zaměřeno? ". Obecně chci vám říci, že v moderní medicíně "léčba" znamená jakoukoliv lékařskou manipulaci. Tyto činy často způsobují nežádoucí účinky, způsobují škodu a dokonce vedou k postižení. Oficiální medicína ve své současné podobě není schopna vést k úplnému zotavení pacienta. Lékaři nemají lék na hypotyreózu a AIT.

A zdá se, že z této endokrinologické skrytosti není žádná cesta, pokud se nezohlední jedna skutečnost: v těle každého člověka jsou položeny přirozené mechanismy samoléčení. Stačí, abyste slyšeli, co tělo chce říct o vašem stavu. Je nezbytné pochopit podstatu hypotyreózy a AIT, proč se organismus chová takto, proč vzrůstá TSH a produkují protilátky. Začal jsem hádat o mnoha věcech, kdy se změnou životních podmínek na příznivější jsem úplně ztratila příznaky hypotyreózy. Později jsem našel v knihách Dr. Ushakova potvrzení mých odhadů, zatímco jediný doktor v Rusku, který skutečně léčí své pacienty, a ne "pusazhivaet" na TTG.

Rehabilitační léčba Je vytváření příznivých podmínek pro sebe-hojení organismu. Může zahrnovat celou řadu aktivit: změnu způsobu života, přechodu na zdravou výživu, aktivní odpočinek, fyzioterapii, masáž atd.

Vím, že to zní jako "obyčejná slova" a "žádná specifika". Je obtížné věřit v možnosti regenerace štítné žlázy a chtít "magickou pilulku", která odstraní všechny příznaky. A je ještě těžší přiznat, že děláte něco špatného ve vašem životě - pracujete příliš tvrdě na stresové práci, jíte příliš mnoho škodlivých potravin, jste příliš málo na čerstvém vzduchu.

Pokud ano, doporučuji si přečíst obě knihy Dr. Ushakov - „Obnovení štítné žlázy“ a „testovat krevní pro onemocnění štítné žlázy,“ a pak vidět výsledky svých pacientů (potvrzeno laboratorními testy a ultrazvuk).

Proč se hormony normalizují po užívání tyroxinu?

Dobré zdraví, čtenáři mého blogu. Nemoci, u kterých je zvýšená TSH, jsou obvykle spojeny se snížením funkce štítné žlázy a velmi zřídka se zvýšenou funkcí žlázy.

V tomto článku to budeme diskutovat. Se sníženou funkcí štítné žlázy, tj. kdy je předepsána hypothyroidismus, substituční terapie s léky tyroxinu. Správně zvolená dávka thyroxinu by měla snížit zvýšený TSH, ale ne vždy je možné dosáhnout požadovaného výsledku.

V mé praxi jsem pozoroval řadu důvodů pro nedostatek účinku terapie. Nyní, když mám příležitost odpovědět na otázky online, jsem přesvědčen, že problém je velmi populární. Proto jsem se rozhodl napsat tento článek, ve kterém se budu snažit uvést všechny důvody pro nedostatek terapie, která je mi znána při zvýšené TSH.

TTG je zvýšená a neklesá, protože...

Příjem nebo nepravidelný příjem drogy

Nejběžnějším důvodem je přeskočení drogy. Abyste snížili hladinu TSH v každém konkrétním klinickém případě, je zapotřebí individuální dávky thyroxinu, kterou lékař může zvolit po dlouhou dobu, a řeknu vám proč, ale o něco později.

Pokud vynecháte příjem léčiva nebo jej užíváte nepravidelně, nedostanete takovou účinnou dávku a výsledek kontroly nebude uspokojivý - TTG buď vůbec neklesá, nebo se sníží, ale mírně. Jsou chvíle, kdy TTG neklesá, ale dokonce se zvyšuje, o tom budu hovořit později.

Proč se to děje? Stejně jako by bylo možné trvat 2-3 týdny pravidelně užívat thyroxin, ale výsledek to ještě nebude ten, který bych chtěl? Věc je, že tento hormon pomalu reaguje na užívání léku a až po 6-8 týdnech bude jasné, jak tato dávka funguje na zvýšené TSH.

Zvláště je to skutečné v případech, kdy je stále podávána pouze dávka tyroxinu. Koneckonců, jestliže příjem je nepravidelný, pak není jasné, jakou dávku jste nakonec přijali, a tak bude lékař těžko se rozhodnout v budoucnosti taktiky, když přijde na druhou schůzku.

Vezměte lék každý den, protože zdravý člověk má tyroxin produkovaný denně a tělo ho potřebuje každý den. Cílem terapie je simulovat normální sekreci hormonu.

Užívání drogy současně s jídlem

Druhým nejčastějším důvodem je zanedbání pravidla "užívejte drogu ráno, striktně 30 minut před jídlem". Pokud užíváte lék bezprostředně před jídlem nebo po něm, asi 50% léku není absorbováno, a proto je dávka nedostatečná. Vezměte to striktně 30 minut před jídlem.

Někteří se ptají: "A pokud nemůžete stát 30 minut před jídlem, ale víc?". V takovém případě říkám, že na tom nejdůležitějším je na prázdném žaludku a nejpozději do 30 minut, a pak bude čas trochu víc - na tom nezáleží.

Ve svém článku "Jak užívat tyroxin" jsem o tom podrobnější.

Rozdělte dávku léku do několika dávek

Stává se, že slyším od pacientů, že dělí denní dávku thyroxinu na několik recepcí, například před snídaní a před večeří. Říká se, že takto jmenovaný doktor. To je chybný názor, protože droga nemusí být rozdělena do 24 hodin.

Je užíván jednou ráno. Proč? U zdravého člověka je vrchol vylučování tohoto hormonu v časných ranních hodinách a tělo je nastaveno pro tento režim, a když ho vezmete také na oběd, přirozený rytmus je rozbitý, který nemůže nést něco dobrého.

Thyroxin, hormon štítné žlázy, je probuzením hormon, a když jej vezmete v odpoledních hodinách, může se vynořit porucha spánku, protože do konce dne nebude konec jeho účinku.

Nepoužívejte pilulku, neberte ji jako celek.

Prodloužené přerušení užívání drogy

Velmi často někteří lidé užívají lék několik měsíců, vysvětlují škodlivost léku nebo vývoj závislosti. Není to nutné, protože po přerušení příjmu se koncentrace hormonů štítné žlázy snižují a TSH opět stoupá.

Syntetické léky tyroxinu, ať už eutiroky, L-thyroxin nebo jiné léky, zcela opakují ve své struktuře přirozený lidský tyroxin, který se produkuje štítnou žlázou. Takže vyvolává účinek podobný lidskému tyroxinu.

Článek podrobně popisuje hormony štítné žlázy a jakou roli hrají v lidském těle.

Mnoho lidí se mě zeptá na vedlejší účinky této drogy. Jak může váš hormon mít vedlejší účinek? Ano, mohou nastat alergické reakce nebo individuální nesnášenlivost, ale nestane se to s hormonální složkou, ale s pomocnými látkami obsaženými v jakékoli tabletě.

Přípravky L-thyroxinu jsou zcela neškodné a nezpůsobují návyk. Droga by měla být užívána bez přerušení po dlouhou dobu pod kontrolou TTG.

Zhoršení pohody v důsledku užívání drogy

Někteří pacienti samostatně zruší léčbu, což vysvětluje zhoršení zdravotního stavu, palpitace, bolest v srdci, arytmie. Tato reakce na léčivo není vedlejším účinkem a nevyžaduje úplné vysazení léčiva.

To je situace předávkování drogy a vyžaduje její snížení. V tomto případě můžete nezávisle vypouštět krev pro TSH a obraťte se na svého lékaře se stížnostmi a připravenou analýzou TTG. Zvýšení TSH ve výsledcích testu vyvrací předávkování léky.

Nebo samostatně snížit (ne zrušit) dávku přípravku na 50% a za 2 měsíce, aby se podíval nebo viděl TTG, když reagoval na snížení dávky. Pokud se hodnota TTG stane vyšší než normální, znamená to, že jste příliš snížili a je třeba je znovu přidat, ale ne 50%, ale 25%. Například jste užil 100 mcg denně a jste nemocní, snížili jste o 50 mcg a po 2 měsících TTG 6 mJ / l. Znamená to, že není nutné přidat 50 mikrogramů, ale pouze 25 mikrogramů denně.

A naopak, pokud bude TTG normální, nemusíte nic přidat a tato dávka vám vyhovuje.

Tato schéma je však vhodná pro mladé lidi a ty, kteří nemají srdeční a cévní onemocnění. Pokud se vyskytnou takové onemocnění a bolesti, bušení srdce, pak se v tomto případě nedoporučuje dosáhnout ideální hodnoty TSH, může být mírně zvýšeno.

Padělaný lék

Jedním z důvodů selhání při kompenzování hypotyreózy je padělaný přípravek. Bohužel se to stalo častým výskytem. Pokud jste neprovedli všechny ty chyby, které byly popsány výše, můžete postupovat následovně. Koupit nový balíček drogy, nejlépe jinou firmu, a pít po dobu jednoho měsíce. Pokud byl případ skutečně v přípravě, užívání léků z jiného balení by mělo zlepšit výsledky TSH.

Nedostatečná dávka thyroxinu

Byly zaznamenány případy, kdy se zdá, že vše probíhá správně, ale ZTS se nezhoršuje nebo je dokonce ještě větší. Není to nejčastější důvod, proč dávka není dostačující, jen pro vás. Jediným řešením je zvýšení dávky. To je velmi důležité ve fázi výběru dávky, ale někdy i při stabilní dávce na další kontrole se zjistí zvýšení obsahu hormonu.

Zde hraje skutečnost, že onemocnění může postupovat, a pokud je to 6 měsíců. nebo dokonce před rokem pro vás tato dávka byla dostačující, ale nyní se zvýšila potřeba tyroxinu.

Během změny sezón dochází k odlišné potřebě přípravy, například může dojít k poklesu dávky na léto a v zimě může opět růst. O tom, kolik je nutné přidat k dávce léku, rozhodne váš lékař. A vy přihlaste se k odběru blogů, přijímat nové články o štítné žláze a nejenom...

Nepřímá kontrola TTG

Někteří lékaři a pacienti spěchají, aby si vybrali svou dávku a před provedením své analýzy provedli analýzu. TTG se zcela změní na tuto dávku až po 6-8 týdnech. Odpuštění nemá smysl dříve.

Ale stane se tak. Pacientka měla několik let hypotyreózu, kterou neměla. TTG byl silně zvýšený. Pak jí byla předepsána terapie, prohlédla se včas a TTG se nepatrně snížil, pak opět zvýšila dávku a po 8 týdnech se starala a tentýž příběh znovu. Začali myslet, vyloučili všechny důvody. Dospěli jsme k závěru, že při dlouhotrvající léčbě hypothyrózy se TTG může dostat na normu nebo běžet za několik měsíců.

V tomto případě bylo rozhodnuto spoléhat se na ukazatele volného T4, které by měly být téměř v horní hranici normy.

Kompenzace hypotyreózy je zdlouhavé cvičení a ne všichni mají trpělivost a vytrvalost, dokonce i lékaři. Nebude nic strašného, ​​pokud se ještě několik měsíců podobá zvýšené nebo zvýšené TTG, zatímco L-thyroxin funguje nebo pracuje.

Na tom mám všechno. Nakonec vám doporučuji, abyste si přečetl článek "Pokud je štítná žláza zvětšena...", v níž říkám, jak můžete nezávisle prozkoumat štítnou žlázu.

Jak přijmout L-thyroxin na mých indikátorech TTG a AT TPO?

Jméno: Elena, Charkov.

Otázka: Mám 57 let. TTG - 6,3. Protilátky proti TPO - 205.4. Přijatý L-thyroxin na 50 let a co dělat nebo dělat s takovými parametry?

Vaše indexy TSH mají velmi malou odchylku od normy.

Thyrotropní hormon produkuje hypofýzu, její úlohu - naopak, podporuje syntézu thyroxinu (T3) a trijodthyroninu (T4).

Doktorské vysvětlení o T3, Т4, ТТГ, АТ ТПО

Tento proces je důležitý pro normální metabolismus, produkci bílkovin a energetické zdroje. Proto by pro úplný obrázek bylo nutné znát parametry těchto dvou hormonů v současné době.

Pokud je hladina T3 a T4 normální, s největší pravděpodobností bude subklinickou hypotyreózou a s ní budou příznaky slabé nebo chybějící.

Pokud jde o analýzu AT na TPO, záleží na tom, jak bylo testování provedeno.

Pokud jde o techniku ​​ELISA, norma u žen starších 50 let by neměla přesáhnout 50 IU / ml.

S imuno-luminiscenční analýzou může hodnota dosáhnout až 100 Me / ml.

Váš limit byl překročen. Tento účinek nastává, když protilátky imunitního systému v důsledku různých faktorů začnou vnímat enzymy štítné žlázy jako cizí a nebezpečné a snaží se je bojovat.

U žen během menopauzy a menopauzy není tento jev neobvyklý a důvodem je hormonální restrukturalizace.

L-thyroxin je lék, jehož hlavní účinná látka (levotyroxin) má stejné funkce jako T3 a T4.

Aktivita tohoto prvku závisí na předepsané dávce - v malých množstvích poskytuje anabolický účinek.

Na vyšších úrovních stimuluje metabolismus, stimuluje oxidační reakce a napadá rozštěpení tuků, bílkovin a sacharidů.

Otázkou je, jak dlouho jste užil drogu a jaké ukazatele byly předtím, než byla přijata?

Lékař obvykle upravuje dávku každé dva měsíce, dokud nebudou normalizovány indikátory.

Výpočet závisí také na věku a hmotnosti pacienta, stejně jako na tom, zda jsou předepsány jiné léky, jako je jodomarin.

Podle vašich výsledků by mohla být TSH snížena, ale zůstává otázka, co je příčinou vysoké AT k TPO.

To je to, co musíte zjistit od svého lékaře. Pravděpodobně bude třeba znovu provést analýzu.

Odpověď endokrinologa na vaše dotazy

Kvalifikovaný endokrinolog s více než 10 lety zkušeností nadále zodpoví vaše otázky. Zeptejte se na vaše dotazy v komentářích, pokud chcete, aby byla odpověď na endokrinologii zdarma.

Otázka 1 (Alyonushka)

Dobré odpoledne mi bylo diagnostikováno hypotyreóza. Moje testy:
TTG-5,22 miUL
T4 TOTAL-61,46 nmol
T4 ZDARMA-11,28 pmol
Protilátky proti TPO-0,38 Uml
PROTILÁTKA K TG-4,99 Uml
Také zvýšený prolaktin-48,5

Ahoj, na vás subklinická hypotyroza, která se projevuje pouze zvýšením TTG. Měli byste užívat L-thyroxin, abyste tento stav napravili. Pokud se pozadí 25 mg léčiva TSH nesnižuje, měla by být dávka zvýšena. Ale udělejte to pouze po konzultaci s endokrinologem na plný úvazek. Děti s abnormalitami se rodí pouze tehdy, pokud je u těhotné ženy neléčená hypotyreóza. Pokud dosáhnete snížení hladiny TSH a těhotná těhotná, dítě se narodí zdravě. Samozřejmě za předpokladu, že během těhotenství trváte L-thyroxin a pravidelně darujete krev TTG a T4 zdarma. Při příležitosti použití přípravku jodu souhlasím se svým lékařem, protože může posílit dostupnou hypotyrosu. Existuje mnoho důvodů pro nepřítomnost těhotenství, proto se o této otázce obraťte na úřad pro plánování rodiny. Zvláště pokud nemůžete dítě po dobu jednoho roku představit.

Otázka 2 (Olga Grigoryevna)

Ahoj, v roce 2011 mi byla diagnostikována autoimunní hypotyreóza. TSH 2011 10,35 mikronů IU ml, 4,97 v roce 2012, v roce 2014 4,81.YA nebere nic zhelezy.Normalizatsiya štítné žlázy TSH došlo náhodně, Jen se obávám, pít hormony, ačkoliv můj endokrinolog mi nařídil, yodokomb.U vykazovala známky hypotyreózy: malá změna hmotnosti od 60 do 70 kg s výška 1m 56cm po dobu 10 let, vypadávání vlasů a zhoršení jejich struktury se objevily suché kozhi.V letos endokrinolog mi napsal jodomarin 200 mg a metformin.Uzi štítné žlázy ukazuje hypoechogenních formace 6 x 6 x 9 mm Potřebuji vypít hormon štítné žlázy? odomarin?

Dobrý den, normalizace úrovně TTG se někdy vyskytuje sama, protože AIT je také onemocnění, které může projít. V současné době vám endokrinolog předepsal hormony. Jodomarin je jódový přípravek (dostanete stejný jód s jídlem, ale obvykle není dostatek jídla). Měla by být prováděna pravidelně, protože to zabrání dalším problémům. Metformin je předepsán pro korekci metabolismu uhlohydrátů a nemá žádný vztah k funkci štítné žlázy.

Otázka 3 (Shugla Pavlycheva)

Dobrý den, Mám 44 let, výška - 159 cm, váha - 57 kg, sex - žena. Výsledky analýzy krve: TTG - 0,190 mkIE / ml T3sv - 3,4 pg / ml, T4sv - ng / dl, USA - přímo velikost lalok: 3,21 - 2,44-5,34sm, V-21,86ml. uzliny z 0,3sm do 1 cm, ehostruktura - heterogenní, echogenicita - zvýšená. Levá velikost frakce: 2,98-2,28-5,3sm, V - 18,96 ml ehostruktura - jednotný, echogenicita - zvýšená. hypoechoické formace do 0,2 cm. Istmus je 0,74 cm, průtok krve je posilován v centrálním kanálu. Přečtěte si, co můžete říci o těchto výsledcích
ODPOVĚĎ ENDOKRYNOLOGOVÉHO LÉKAŘE
Ahoj, podle výsledků analýz je vidět, že u vás je hormon TTG snížen. T3 je volná v mezích normy, ale jste volnou T4 nenahlásili náhodou náhodou. Také jste zvýšili objem štítné žlázy. Nejpravděpodobnější je, že diagnóza zní takto: autoimunní tyreoiditida s tvorbou uzlů, hypotyreóza. Chcete-li potvrdit diagnózu, měli byste provést následné vyšetření: darovat krev pro protilátky proti TPO a provést punkci těchto uzlin, které jsou stejné a větší než 10 mm. S výsledky se nutně řeší interní endokrinolog, protože byste měli zahájit hormonální substituční terapii (Eutiroks, L-thyroxin atd.). Dávka bude předepsána lékařem po vyšetření.
Otázka 4 (Naila Minnigulová)

Jsem 55 let, výška142cm, váha 54kg ze sto 40kg. Jaký je vzhled kalcifikace v uzlinách štítné žlázy?

Dobrý den, v uzlech se vyskytují kalcináty v důsledku uložení vápenatých solí. To je typické pro weby, které existují po dlouhou dobu. Kalcináty samy o sobě neovlivňují hladinu hormonů štítné žlázy a nemohou být příčinou úbytku tělesné hmotnosti. Měli byste provést krevní test na TTG, T4 volný a na protilátky proti TPO. Pokud jsou uzly větší než 10 mm, je nutné tyto uzly propíchnout pod dohledem ultrazvuku.
Otázka č. 5 (Natalia Pchelintseva)

Drahý doktor! Včera jsme udělali štítnou žlázu, syna - 6 let 8 měsíců. hmotnost 30 kg, objem žlázy - kostka 5 cm (normálně by měla být 4,7 cm krychle, jak říká doktor), difúzní změny štítné žlázy. Objem podílu: pravý-3.7 gipoehogennye se zaměřuje na všechny žlázy, levý podíl - 1,3, vaskulární kreslení žlázy: mírně gipervaskuljarnyj. Půjdeme do kadetové školy, ráda bych s tímto uzi věděla, je možné cvičit? a jaké testy stále potřebují.

Ahoj, malý nárůst štítné žlázy může být kvůli nedostatku jodu v potravinách. Chcete-li vyjasnit stav zdraví dítěte, proveďte krevní test hormonů TTG a T4 zdarma. Bez těchto testů je obtížné odpovědět na vaši otázku. Pouze závěr ultrazvuku nemůže být důvodem k obavám. Je třeba vyhodnotit dítě a výsledky průzkumu jako celku. Navštivte endokrinologa na plný úvazek, když získáte výsledky testů hormonů. Začněte užívat jodomarin, po třech měsících přetvořte ultrazvuk.

Otázka č. 6 (Elena Ustyuzhanina)
Dobrý den, já jsem Elena -50let, rost148 váhová 45.S 8 diagnóza -gipotireoz proto pít hormony všechny zhizn.Do nedávno bylo neploho.Seychas jsem byl sužován neštěstím, jako je nedostatek chuti k jídlu s nevolnost a závratě. slabost, letargie, poruchy spánku, drtí v srdci, těžkou hlavou a pomyslel si proto těžké a depressivnye.Byla na recepci u terapeuta - IRR -distoniya.Analizy dobré mírně zvýšil cukr Pew L-tyroxin dávky 50.Hochu testovány na hormony, ale to, co norm neví.A dostaneme schůzku s endokrinologa - celý prblemy I když chápu, že stále musíte popast.Prokonsultiruyte prosím, protože léčba vegetativního dystonie plavidla není pomogaet.Vozmozhno štítné bolí mě tak?

ODPOVĚĎ ENDOKRYNOLOGOVÉHO LÉKAŘE
Ahoj, příznaky jsou podobné hypotyreóze, ale není možné říci bez výsledků průzkumu. Normy hormonů v některých centrech jsou různé, proto by měly v závorce uvádět normální hodnoty jejich laboratoře. Koncept vegetačně-vaskulární dystonie je velmi nejasný. S touto diagnózou je nutné zacházet s nervovým systémem, užívat si sedativa, doporučuje se normální spánek. Při příležitosti zvýšeného cukru v krevním průdušku nebo v testu tolerance glukózy. Mělo by se provádět zdarma v polyklinice v místě bydliště. S výsledky této analýzy a hormonální analýzy si jistě navštivte endokrinologa.

Otázka č. 7 (Galina Neuvarueva)
I AIT po dobu 10 let jsem 63 let hmotnost 73 kg výška 62 cm trvalo L-tyroxin 75 mg cítit věkově přiměřené zvýšení krevního tlaku při změnách počasí splatnosti metiochu a prázdného pulzní tendence k bradykardii, ale zácpa od narození někdy otoky nohou přestat pít hormon TSH -75 co dělat? Hormon jistě bude pokračovat!
ODPOVĚĎ ENDOKRYNOLOGOVÉHO LÉKAŘE
Dobrý den, měli byste určitě pokračovat v užívání L-thyroxinu v předchozí dávce. Co nejdříve navštívit nebo navštěvovat endokrinologa, protože takový status by měl být pod dohledem interního lékaře. Měsíc od začátku užívání drogy znovu proveďte krevní test na TSH. Také udělejte ultrazvuk štítné žlázy. Při přírůstku arteriálního tlaku byste měli zahájit denní příjem hypotenzních přípravků. Obvykle začíná léčba jediným lékem a malou dávkou. Volbou drogy je terapeut nebo kardiolog v polyklinice. Tím zabráníte nárůstu tlaku, což znamená, že vás ušetří od závažných komplikací - mrtvice nebo infarktu myokardu.

Otázka 8
Dobrý den. K mé dceři 13 let, výška těla 143 vidí, váha 34 kg. Výsledky jejího krevního testu: T4 volný - 1,15 ng / dL, TSH - 2,670 μIU / ml, AT - TPO - 25,33 IU / ml. Ultrazvuk: umístění je typické; kapsle je zachována, rovnoměrně tenká; obrysy jsou čisté, nerovnoměrné, nerovný, polycelický; rozměry Dex-15.19 * 16.80 * 47.74 mm., Sin-13.53 * 16.88 * 47.19 mm., V isthmus - 0.54 cm. Objem: Dex-5,79 cm, Sin-5,11 cm, objem 11,44 cm. Kostka (N-3,22 - 11,13 cm). Struktura je heterogenní, narkotické struktury jsou hypertogenní vlevo a vpravo. Echogenita je nerovnoměrná, oblasti s nízkou echogenicitou se střídají s oblastmi s vyšší echogenitou. Elasticita je zachována, celková echogenita je vyšší než echogenicita signálních žláz. Cévní vzor parenchymu Щ.Ж. v barevně kódovaných režimech: symetrická vpravo a vlevo, změna: významný zisk na 1-2. OPK: 20-40 a více než 40%. Topograficko-anatomické vztahy Щ.Ж. se svaly a orgány se nemění. Uz-značky: Rozlišení autoimunitního procesu v SCH. (hypertrofní tyroiditida) s difuzním nenasákovým ústy. Informujte, prosím, co lze o těchto výsledcích říci. Děkuji.

ODPOVĚĎ ENDOKRYNOLOGOVÉHO LÉKAŘE
Ahoj, vaše dcera má rozptýlený netoxický roubík. Pokud žijete v oblasti s nízkým obsahem jódu v prostředí, pak se takový řezák nazývá endemický. Na základě výsledků testů je dívčí hormonální pozadí v pořádku. Jednou za 6 měsíců doporučuji provést krevní test na TTG. Pokud se tento hormon zvyšuje nebo snižuje, okamžitě zopakujte krev na T4 a na protilátky proti TPO. Věnujte pozornost výživě dcery, jelikož goiter se často vyskytuje, když je v potravě nedostatek bílkovin a vitaminů. Měli byste také užívat iodomarin v dávce 200 mikrogramů denně po dobu 6 měsíců. Vezměte registr do denního endokrinologa, protože dítě potřebuje neustálou kontrolu nad zdravotním stavem.

OTÁZKA 9
Olesya Ivanova
Dobrý den, je mi 20 let, výška 158 hmotnosti 63 M výsledky ou: IssledovanieRezultatReferensnye znacheniyaKommentariyT4 bez 11,7 pmol / l9.0 - 22,0 pmol / lTTG 1,83 mU / l0.4 - 4,0 mU / Lat-TPO

153 komentářů k "odpovědi endokrinologa na vaše dotazy"

Dobrý den!
Je mi 25 let, naplánovat druhé dítě do 3 měsíců djufaston pití, protože cyklus byla dlouhá zpoždění. Prošel v séru hormony od 5 do 9 denního cyklu, je výsledkem 2390 mkIE TSH, tyroxin, 83,72 nM, 10,74 mIU luteinizační hormon, follikudostimuliruyuschy 3,83 mIU, prolaktin 304.20 mkIE, 1,80 nmol progesteron, dehydroepiandrosteron Síran 5,86, protilátky proti TP 282,80 IU. Vyrobeno US shchitovidki výsledky: Velikost může být zvýšena, obvyklé uspořádání, isthmus 3 mm, pravý lalok 18, 15 až 46 mm, V 5,9 ml, levý lalok 16 o 12 o 44 mm, V 54,0 ml. Struktura s nehomogenním poli snižuje odrazivost bez jasných obrysů je schopnost odrazu rovnoměrně normální, obrysy nejsou stejné, přesné. Bez ložiskových změn, byly identifikovány další subjekty, parenchymu vaskularizace v normálním rozmezí, periferní lymfatické uzliny se nezmění. Závěr: difúzní změny štítné žlázy podle druhu tyreoiditidy. Řekni mi, co znamenají tyto výsledky a mohu plánovat těhotenství? Ovulace je konstantní každý měsíc...

Dear All Kapon,
Odpověď endokrinologa na vaši otázku je zveřejněna na této stránce http://mama12.ru/zdorovie/otvety-endokrinologa-3 pod číslem 15
Děkujeme, že jste se ptali.

Елена Odpověď:
7. září 2017 v 18:33

Dobrý den, mám 29 let, výška 164, hmotnost 54,5 kg. Přijímám kveteksol (50 mg antipsychotikum). konzultace u endokrinologa - diagnóza subklinické hypotenze všech hormonů a protilátek v normě kromě TSH - úroveň 4.2. aktualizováno. uzi shchitovidki-dschcho nahrazen v rozmerah. Závěr: hypoplázie 1 stupně. Před priyomi kveteksola v roce 03 2016 provedl nebo provedl analýzy hormonů shchitovidki TTG byl v normě nebo rychlosti 1,7

Doktor přiznal yo-sen za 1 kartu po jídle.

Dobrý den, je mi 34 let, výška 1,62, hmotnost 58 kg (až do syrové strava byla 60) jsem složila zkoušky na hormony štítné žlázy, je možné vidět, co je špatně celkový T3-T3 1,09 volně. 3,27 celkem T4. 6,54 T4 svobody. 1,21 TSH (thyrotropin) 2280 AT-TG 45,9 TPO 12,36, navíc jsem se stal velmi podrážděný, měl silné pocení, únava, deprese po dobu několika let (poslední 2,5 roku a přijímám afabozol se stal o něco jednodušší), pravidelně vyvstává poruchy srdce ve formě extrasystoly, únava, anamnéza urolitiázy, hr. pyelonefritida, cystitida, chronická zácpa byli jako já si pamatuji z dětství (nyní předán na syrové strava a zácpa je pryč, ale odešel nadýmání), pořád se velmi vybíravý, hyper, vždy chtějí mít, bez ohledu na výkon, se neodvolal k endokrinologa.

Vážený Utfkyugoijp Fuygh
Odpověď endokrinologa na vaši otázku je zveřejněna na této stránce http://mama12.ru/zdorovie/otvety-endokrinologa- pod číslem 10
Děkujeme, že jste se ptali.

Dobrý den, goda.V I 53 října 2014 se poprvé v '52, dal jsem diagnoz subklinickou hypotyreózu, poté, co krev hormonů, výsledek byl 2: TSH 6,3; TPO-0.Ves 80 kg, výška -160 viz citace před 7 lety byla 60-62 kg.Vrach endokrinolog mi jmenován L-tyroxinu po dobu 3 měsíců na 0,25 mg - 2 týdny, poté 50 mg a 100 mg na krátkou dobu, ale když jsem začal tahikarkadiya a zhoršil elektrokardiogram -vernula 50 mg.Cherez 3 měsíce, ona mě jmenoval předat pouze TTG.Rezultat-mkIE 3.93 / ml.Ya doufat, že budu zrušit nebo snížit dávku, ale naopak zvýšily lékaře a diagnostikovaná hypertyreóza. Nyní další 3 měsíce musím pít i dny, 50 mg a 75 na liché mg.Hotelos objasnit, zda se jmenuje za takových podmínek, hypertyreóza-tyroxin? Hladina cukru v krvi byla 5,1, hned po ošetření 5, 5, řekl, že v zacházení s hmotností norme.Za snizilsya.Ne vlastně nechce pít hormony, ale lékaři říkají nepříjemné, když říká, že je životně důležité neobhodimo.Ochen strach a házet hormony, a nemocní s diabetes diabetom.Zaranee díky za radu.

Milá Tatyana
Odpověď endokrinologa na vaši otázku je zveřejněna na této stránce http://mama12.ru/zdorovie/otvety-endokrinologa-3 na čísle 13
Děkujeme, že jste se ptali.

Styrotická žláza ve věku 76 let. Je to možné?

Milá láska
Odpověď endokrinologa na vaši otázku je zveřejněna na této stránce http://mama12.ru/zdorovie/otvety-endokrinologa- pod číslem 12
Děkujeme, že jste se ptali.

Dobrý den!
Jsem 15 let, v poslední době začal všímat sucho v krku a tlakovým.Proshla ultrazvukového štítné žlázy, výsledky neprokázaly žádnou změnu (zvýšení). Poslané hormony jsou výsledky normální. (TTG 3.10ulU / ml, T3 2 / 20nmol / L, T4 91 / 0nmol / l, LH 94 / 24mlU / ml, FSH 5,86mlU / ml, Estradiol518).
Poté nebyly pozorovány problémy, někdy mohou. Ale v poslední době jsem se začal cítit ne moc dobře. Mám rád hrudku v krku, je to velmi naléhavé a bolestivé. Kam jít dál, jestliže s dobrými výsledky budou odpisovat předstírání. Opakuji, že existují změny v ultrazvuku. Možná existují předpoklady o nemoci. A ať je to vážné, odložte později nebo je třeba spěchat.

Ahoj, nepíšeš výsledky ultrazvuku. Kolik je rozšířena štítná žláza je nejasná. Možná žijete v oblasti, která je problematická kvůli nízké hladině jodu ve štítné žláze. Pak se zvětšení štítné žlázy spojí s jeho zvýšenou prací.
Vaše stížnosti mohou souviset s jejich onemocněním, nemocemi jícnu nebo neurologií. Adresa terapeutovi a projít nebo uskutečnit standardní prohlídku obshcheklinicheskoe.

Dobrý den, Mám 40 let. Výška 153 cm, hmotnost 70 kg. Ultrazvuk byl diagnostikován jako autoimunitní tyroiditida typem hypotyreózy (zvýšená echogenicita, echostruktura není jednotná, kontury jsou vyrovnané). TTG 3,8 μlU / ml, T4 volný 19,0 pmol / l, protizánětlivý TPO 0,3 U / ml. Otázka: Potřebuji léčbu? Předem děkuji za odpověď.

Doktor-endokrinolog Monakova Е.А. Odpověď:
1. října 2015 na% I:% M% p

Dobrý den, nepotřebujete léčbu, protože hormonální profil je v pořádku. Indikátor "protilátek proti TPO" se rovněž nezvyšuje. To naznačuje, že nemáte autoimunní tyreoiditidu. Strukturální změny v štítné žláze lze vysvětlit nedostatkem jódu v potravinách. Vezměte kurzy yodomarinu jednou za rok do ultrazvuku a proveďte krevní test hormonů. Štítná žláza může pracovat po dlouhou dobu normálně i za přítomnosti strukturálních změn. Ale musíte to každý rok ovládat.

Ať už je možné těhotenství a narození zdravého dítěte za 39 let při diagnóze "ait s tvorbou uzlin subklinického gipoteriozu"

Врач-эндокринолог Монакова Ekaterina Odpověď:
13. října 2015 v 13:46

Dobrý den, vaše diagnóza není kontraindikací pro dítě. Během těhotenství byste měli dodržovat všechna doporučení lékaře a užívat L-tyroxin v požadované dávce. Před koncepcí by měla být provedena punkce uzlů štítné žlázy, pokud jejich velikost je větší než 10 mm.

Ahoj, doktore! Bojím se o svého syna (13 let), diagnóza je rozptýlené změny. náklady od 9 let. Na ultrazvuku z října 2015 se oproti loňskému roku zvýšil objem obou akcií (z 2,3-2,5 na 2,8-3,6). Celkový objem je od 4,8 ml do 6,4 ml. Folikuly byly 1,5-2 mm, nyní až 4 mm. T4 St. - 12 (norma označuje - 11,5-22,7) a T3cv. - 6,73 (při uvedené rychlosti 2,7-6,5).
Chlapec je velmi zpocený, vlasy vypadnou. Souběžná diagnóza je dysmetabická nefropatie, poruchy metabolismu vápníku, silná alergie na potraviny, trvá dlouhou dobu jod-100 mg. Calzamine byl nedávno propuštěn. Řekni mi, prosím, proč došlo k prudkému nárůstu folikulů, jsou správně zacházet a možná třeba nějaké další vyšetření?

Врач-эндокринолог Монакова Ekaterina Odpověď:
20. října 2015 na% I:% M% p

Dobrý den, zvýšení štítné žlázy je obtížné nazvat patologickou, protože její rozměry nepřekročily povolené limity. Ostrý skok může být spojen s hormonálními změnami, ke kterým dochází v těle dítěte. Malé zvýšení T3 by mělo zůstat pod kontrolou. Je divné, že jste nezvolili nebo nenavrhli TTG. Pokud je to možné, projděte tuto analýzu. Pokud je indikátor v normálních mezích, pak není nutná hormonální léčba. Pokud je nižší nebo vyšší než norma, pak je to příležitost pro konzultaci endokrinologa na plný úvazek. Pokud jde o jiné diagnózy, nemohu nic říkat, protože neexistují laboratorně-instrumentální vyšetření. Předávejte krevní test parathormonu. Najděte kompetentního endokrinologa na plný úvazek.

Dobrý den, Pro mě 24 let, výška těla 167, váha 65. V září 2014 podala krev na hormon štítné žlázy, výsledek: ttg 6,11. (ostatní indikátory jsou normální). Stížnosti byly na ospalost, zvýšená únava, přírůstek hmotnosti, vlasy vypadaly vážně, mesačně velmi bolestivé. Endokrinolog diagnostikoval - primární subkompenzaci gipoterioz, zaregistroval levothyroxin (během jednoho roku se pohyboval od 12,5 do 25 mkg). Pro rok se indikátor snížil na 5,45. 2. listopadu 2015. odevzdal krev, výsledek 8,52. Výše uvedené příznaky v současné době neobtěžují, pohodu, snížení hmotnosti. Lékař uvedl, že "je pravděpodobné, že dávkování bylo malé", diagnostikoval primární hypotyreózu, zvýšil dávku léku na 50 μg, rep. Konzultace byla jmenována nebo nominována do 3 měsíců. Řekněte mi, prosím, proč indikátor vzrostl, vzal jsem léky tak, jak to bylo jmenováno, ať už je nutné prodloužit. vyšetření? Kolik nebo, pokud chápu, pokud by se parametr zvýšil nebo zvýšil, měl by se zdravotní stav zhoršit, ale nic mě neruší.

Врач-эндокринолог Монакова Ekaterina Odpověď:
5. listopadu 2015 v 20:39

Dobrý den, měli byste užívat L-thyroxin v dávce 50 mikrogramů. Zvýšení hladiny TTG indikuje, že onemocnění vyžaduje korekci. V určitém okamžiku začíná štítná žláza produkovat méně thyroxinu a TSH se zvyšuje. Absence stížností může být způsobena skutečností, že užíváte L-thyroxin (částečně kompenzuje nedostatek vlastních hormonů a mazá celkový obraz). Je zapotřebí další vyšetření - je to ultrazvuk štítné žlázy, krevní test na volný T4 a protilátky proti TPO.

Юлия Odpověď:
12. listopadu 2015 v 15:26

Dobrý den, Napsal jsem ti to dřív - děkuji ti za radu! Prošel dop. Vyšetření (v jiné nemocnici), jak jste doporučili, darovali krev pro T4, protilátky proti TPO, a další TTG. Výsledek: TTG - 3,96 (rychlostí 0,23-3,40), T4 - 16,3 (rychlostí 10,0-23,2), protilátky proti TPO - 413 (rychlostí 0,000 - 50,000) ; na USA čekám na můj řádek.

Pomozte, prosím, dešifrovat výsledky testů (endokrinolog je v současnosti na seznamu nemocných). Stav zdraví je dobrý, jen hlas začal prudce klesat, hrdlo bolesti, přetrvává v něm - co lze udělat?

Врач-эндокринолог Монакова Ekaterina Odpověď:
15. listopadu 2015 v 15:03

Dobrý den, na základě výsledků průzkumu máte onemocnění - autoimunní tyreoiditidu, subklinickou hypotyreózu. V současné době je TTG mírně zvýšená, ale v kombinaci se zvýšenou tvorbou protilátek proti TPO to vyžaduje již léčbu.

Obvykle endokrinolog jmenuje malou dávku přípravku Eutirox. To pomáhá zlepšit zdravotní stav a zabrání dalšímu vývoji onemocnění. Projděte ultrazvukem a navštivte endokrinologa na plný úvazek.

Dobrý den. Jsem 35 let, váha 55, výška 160 cm.
Tři měsíce mě trápí závratě. Teď Nízkotlaká 96/75 tachykardie 97. (Jeho 110/70). Suchost pokožky, vypadávání vlasů ve skutečnosti nevyrůstá. Nejasné chvění v těle. V krku, když nosím rolák, se zdá, že se něco míchá, v ústech mi byla nepochopitelná chuť. Moje nohy jsou chladné, podrážděné, z jakéhokoli důvodu bylo slzot.
Přednesl analýzy, výsledky:

TTG 1,8600 μMe / ml (po uplynutí jednoho měsíce
Ttg 1,81
T4 14,90 (za měsíc
T4 zdarma.13.52
T3 4.22
Anti-TOP 12..27 Me / sec
Prolaktin 145.11
Cortisone 19.2
ACTH 23. UzI SHCHZH pr.dolya 13.3 * 14.3 * 37.9
Částka 3.8
Levý podíl 14 * 16 * 42 obem 5.1 isthmus 3.7 zvýšená echogennost.postoyanno chtějí akutní solené nakládací nakládka. Smažené. Klouby v bolestech kolena. V roce 2001 byla Ait. Teď rozvíjím hypotyreózu na začátku. Etapy teritotoxikózy mohou Ait?
Odpovězte prosím.

Administrator mama12.ru Odpověď:
27. listopadu 2015 v 15:45

Reseda, dobré odpoledne.
Děkujeme, že jste se ptali. Odpověď na to je zde popsána http://mama12.ru/konsultaciya-vrach-endokrinolog

... HIPOTHYROIDIS je na světě.
Mám hypotyreózu na pozadí AIT........ po dobu 22 let.
Užívám thyroxin - 100 mikrogramů. V této souvislosti se zdá, že všechny hormony jsou normální; TTG-1,15 mU / l (0,4 až 4,0)
T4 p-16,4 pmol / l (9,0-22,0)
T3-1,1pmol / l (2,6-5,7)...... RS: Pokud vím, pokud je TTG normální a T3 je snížená, pak se to považuje za 100% laboratorní chybu!
AT na TPO-159.1 (zvýšení, ale to je pochopitelné, protože AIT)

US: Ehopriznaki difundovat změny ve struktuře šíje regionu SCHZH.V-uzel 2-3 mm.Obom žlázy-4,3 cm3 (standard pro F-18 cm3), obrysů nejasné, rovnye.Plotnost snížen, konstrukce nehomogenní.
Prosím, doktore, řekni: 1) Takové malé množství žlázy... jak je to špatné? (protože v roce 2009 to bylo -9,9 cm, v roce 2006 -16,9 cm a nyní velmi malé). Neudělal jsem operaci! 2). Co mi říkají mé hormony a ultrazvuk?
3) Chci pít Reduxin 10, protože je to top 15 kg. Jak interaguje tyroxin a sibutramin? (Nenašla jsem informace v INETE zatím), ale určitě to víte!
Děkujeme předem, děláte dobrou práci, pomáháte nám porozumět všem komplikacím analýzy... a obecně, s dobrou radou, co si vzít, kde běžet....! Těším se na slyšení.

Dobrý den, řekněte mi prosím! Předal analýzy TTG, 4 zdarma. kvůli tomu, že došlo k slabosti, roztržitosti, náladám, nervozitě a tachykardii (ultrazvuk srdce, ledviny a nadledviny - normy, EKG normy). Ultrazvuk TTG-6,3 T4 - 15,5 štítné žlázy ukázal HAT. Diagnostika endokrinologa: HAT, subklinická hypotyreóza, nejprve identifikována. Zaregistroval L-thyroxin 25 mg. Trvám 5 dní, stav se nezlepšuje, naopak, slabost, nízký krevní tlak (105/65, 95/60), třepání uvnitř, těžká hlava. Zavolal jsem lékaře, řekl, že je to návyková. Řekněte mi, kolik dní je zvyknout na drogu, jaké symptomy mohou být? Mohu mít příliš mnoho 25 mg? Uvědomil jsem si, že čísla nejsou příliš vysoké. První tři dny byly hrozné nevolnosti. V současné době přijímám: L-tyroskin 25 mg (ráno na prázdný žaludek) Tri-regol (večer) Coraxan 5 mg (od tachykardie) (ráno a večer).
Dnes volal sanitku, těžká slabost, hlavu jako čepici s klapky na uši (whisky na čele stisknutí a položil uši) a tlak byl normální a EKG příliš (s nouzovým lékař dělal). Říká, že možná tyto pilulky mi nevyhovují. Dnes jenom tyroxin L ráno přijal také všichni proto, jak začala slabost v hodině, koraksan přijmout se nestala, co ne mastít obrázek. Co mohu dělat, nerozumím. Možná nemám nic z hormonu.

Врач-эндокринолог Монакова Ekaterina Odpověď:
29. února 2016 v 20:07

Dobrý den, nedostatek hormonů štítné žlázy je vážný stav vyžadující opravu. Na začátku nejsou příznaky závažné, ale zanedbávaná nemoc vede k mnoha důsledkům, z nichž některé jsou nezvratné. Můj názor - měli byste pokračovat v užívání L-thyroxinu ve stejné dávce. Pokuste se koupit Eutiroks. Tyto dvě léky se liší obsahem excipientů. Účinná látka je stejná. Proto dávku neupravujte. Léčba trvá měsíc. Poté musíte provést krevní test hormonů a vyhodnotit výsledek. Možná za měsíc budou vaše stížnosti procházet, protože tělo se přizpůsobí novému hormonálnímu pozadí.

Елена Odpověď:
4. března 2016 v 10:19 hod

Děkujeme za odpověď! Tentokrát se hodil, že přijal L-thyroxin obecně, protože stav se jen zhoršil. Teď skoro 10 dní, když nemám drogu a prostě začínám "nechat jít." Byla to hrozná podmínka: stlačení hlavy, znecitlivění chrámů, lícní kosti, zvonění v uších a potřesení rukou. Strašná deprese. Byla na recepci endokrinologa, říkala nebo řekla, že u mě osobně nevykonává přípravek. Doporučovali nám, abychom znovu provedli testy, a pak upraví dávku. S největší pravděpodobností se budeme uchýlit k vaší radě a přijmout Eutirox.

Pro mě 26 let, výška těla 168, váha 55 kg. Plánuji těhotenství. Uzi SHCHZH udělal vše v normě nebo sazbě. Předal analýzy TTG 4,93; T4 = 110,6; T3 = 2, 0. Je možné plánovat těhotenství takovými analýzami? V tomto ohledu mohou být takové testy? Také rychlé, ať už je pro mě nutné pít tyroxin a co by měla být denní dávka?

Doktor-endokrinolog Monakova Е.А. Odpověď:
14. dubna 2016 v 09:57

Ahoj, u tebe je trochu vyšší TTG. Není úplně jasné, zda jste provedli krevní test T4 celkem nebo zdarma. Vycházíme z toho, že TTG je více než norma trochu, předpokládám, že to je společný T4. Pak je to norma. Zvýšení T3 (je to s největší pravděpodobností "zdarma") je nevýznamné.
Mé doporučení: znovu odevzdejte krevní test hormonů TTG a T4 a přejděte na endokrinologa na plný úvazek. Nejpříznivější průběh těhotenství se vyskytuje na úrovni TSH 2,0-3,0. Proto pokud bude druhá analýza na TTG příliš nadstandardní nebo byste měli začít, měli byste začít s příjmem malých dávek L-thyroxinu. To bude mít příznivý vliv na vaše zdraví a urychlí nástup těhotenství.

Dobré odpoledne. Pro syna téměř 7 let, závěr amerických difúzních změn štítné žlázy. Jak vážný nebo nebezpečný je obraz? Může udělat karate, dokud se nedostaneme k endokrinologovi, jak můžeme podpořit tělo? Správný podíl 13,0 mm * 12,0 mm * 30,0 mm objem 2,2 cm3; levý podíl 12.0mm * 10.0mm * 30.0mm objem1.7cm3
Isthmus 2,0 mm, umístění je normální; obrys je vyrovnaný, čistý; kapsle není zhutněna, mobilita je při požití zachována; ehostruktura homogenní; Vlastnosti: v obou lalocích jsou definovány anechoické inkluze; množství krve; regionální mízní uzliny nejsou zvětšeny

Doktor-endokrinolog Monakova Е.А. Odpověď:
18. dubna 2016 v 09:45

Ahoj, takové změny mohou být ve výsledcích ultrazvuku s nedostatkem jódu v těle. Doporučuji jodomarin v dávce 100 mg jednou denně. Proveďte také krevní test TTG, T4 a protilátky proti TPO. Pokud je hormonální podstata v normě, pak vypijte dlouhý jodomarin a opakujte vyšetření za rok.

Dobrý den. Moje dcera je 11 let. Nezávisle se obrátil na endokrinologa. Zaznamenal jsem vizuální nárůst štítné žlázy. Předali analýzy: T4-1.04 v normě nebo sazbě, TTG-2,4753 v normě nebo sazbě, zvýšení AT-TPO-748,28 (při normě nebo rychlosti 0-6). Ultrazvuk: hyperplazie, difúzní změny, zvýšený průtok krve. Objem štítné žlázy je 17,9 ml. Moje dcera je 11 let, váha 38, výška 156 cm. Endokrinolog diagnostikován: Autoimunní tyroiditida hypertrofická forma 2 lžíce. (pro WHO). Léčba: l-tyroxin 50 μg pod kontrolou hormonů každé 2 měsíce. Proběhlo v průběhu roku. AT-TPO postupně klesá. Mírně snížila hlasitost štítu. žlutá. Nyní: T4-0.94 norma, TTG-0.5975, AT-TPO-121.56. Ultrazvuk: hyperplazie, difúzní změny, žádné zvýšení průtoku krve. Ale objem štítu. žlutá. zvýšení o 1 ml. Lékař jmenoval kontrolní test hormonů a ultrazvuku po dobu 3/3 měsíců. Uvedená dávka l-thyroxinu se zvýší na 75 μg. Moje otázka zní: Je správné ošetření mého dítěte? Je potřeba konzultace s jiným endokrinologem? Děkuji.

Doktor-endokrinolog Monakova Е.А. Odpověď:
19. dubna 2016 v 09:45

Dobrý den, Svetlana.
Léčba, kterou obdržíte, je správná. Ve vašem případě má L-thyroxin v malých dávkách nějaký sedativní účinek na štítnou žlázu. Nemusí "pracovat" hodně, aby měla dostatek hormonů pro všechny potřeby těla. Proto pokračujte v užívání drogy. Výsledek je pozitivní. TTG je nyní na dolní hranici normy. Další zvýšení dávky L-thyroxinu může vést k hypertyreóze. Ale zároveň zabránit dalšímu růstu objemu štítné žlázy. Proto, pokud bude další ultrazvuk zvýšen, pak můžete zkusit užít 75 mg L-thyroxinu. Musíme však pečlivě sledovat zdravotní stav dítěte a při nejmenší změně okamžitě dávat krev TTG.

Светлана Odpověď:
19. dubna 2016 v 15:28

Děkuji. Budeme pečlivě sledovat naše blahobyt. Řekni mi, jsou jódové přípravky pro dítě kontraindikovány? Během roku dokonce multivitamíny koupily dceru bei jodinu.

Ahoj, nikdy jsem nebyl u endokrinologa, v 16. týdnu těhotenství jsem prošel analýzu hormonů štítné žlázy TTG-1.74, volný t3-4.47, volný t4 -19.31, thyroglobulin 3.86. Doktor řekl, že všechno je normální. Měsíc před podáním jsem užíval iodomarin 200, mohl by to ovlivnit dobrý výsledek? Děkuji

Врач-эндокринолог Монакова Ekaterina Odpověď:
9. května 2016 v 11:55

Dobrý den, nedostatek jódu v lidském těle může být a při absenci zjevných problémů se štítnou žlázou. Naopak, při normálním obsahu jódu dochází k některým chorobám. Proto jsou všem těhotným ženám předepsáno iodomarin, i když je hormonální pozadí v pořádku. Toto je prevence intrauterinní fetální patologie. Vaše hormony jsou v pořádku, pijete jodomarin. Pokračujte v užívání léku během těhotenství a kojení. TTG se může opakovat po 30 týdnech těhotenství. A nezapomeňte pravidelně užívat krevní test na glukózu - neměla by být větší než 5 mmol / l.

Ольга Odpověď:
10. května 2016 v 09:45

Děkuji vám! Děkujeme za rychlou odpověď! Všechno nejlepší pro vás! Ze srdce přeji.

Dobré den.Obratilas do lokální endokrinologa byl zaměřen na poskytování analýzy - jako výsledek 5,056 TSH, volný tyroxin 0,79.Uzi pokazlo - jev, nodulární strumy s příznaky thyroiditida (izoehogennoe uzlu 7,9 6,4 * v montážní hypoechogenní pravé laloku 8,0 * 6,0 * 7,4 právo dole.Byl jmenuje L-tyroxin v dávce 50 prvních 10 dnů a poté přejděte na dávku 100 - 3 měsíce, Esch Jochen 1 karta v noci a štítné chay.Cherez 2, 5 měsíců pocítila slabost, závratě, pokles tlaku, palpitace. Zopakovali analýzu TTG - poklesly na 0,014. zoo 75 a ještě pije 2 měsíce, pokud stav nezlepší dávku, aby se snížila na 50. Ale stav je nyní špatný - děláme všechno v pořádku?

Doktor-endokrinolog Monakova Е.А. Odpověď:
31. května 2016 v 12:09

Ahoj, taktika léčby je správná. Přepněte na dávku L-thyroxinu 50 mg. Kontrolujte TTG v měsíci od začátku příjmu přípravku v této dávce.

Dobrý den, výsledek TTG 3.16 (plánujeme těhotenství), uzi shchitovidki vše v normě nebo sazbě, doktor zaregistroval Tireokomb, ale on nebo ona ho nenajde, ani analogy na tom nejsou přítomny. Co mám dělat? Může to být nahrazeno?

Doktor-endokrinolog Monakova Е.А. Odpověď:
11. července 2016 v 11:21

Dobrý den, měli byste opakovaně navštívit endokrinologa, abyste upravili léčbu. Pokud plánujete těhotenství po dobu delší než jeden rok, měli byste začít užívat lék co ​​nejdříve. Ideální hladina TSH pro koncepci je 2,5 mIU / l.

Dobrý den, Mám 31 let, výška 169cm, váha 106kg. Zvýšení štítné žlázy bylo dáno do školy, ale nebyly žádné problémy s hmotností. V roce 2008 se zotavil s prvním dítětem na 100 kg, pak se zvětšil až na 80 kg. Po druhém dítěti nemohu zhubnout, neustálou slabost, časté závratě. Endokrinologik dal D / z: autoimunní štítná žláza, goiter 2 st., Hypotyreóza, obezita 2 polévkové lžíce.
Poslední analýzy: TTG - 4,90; T4cv - 11,20, T3 celkem. - 1,49; АТкТПО - 234; Prolaktin-242, glukóza-6,44. Hemoglobin - 98. Pomoc s léčbou (nyní nic nepřijmu, druhé dítě je rok a půl)

Doktor-endokrinolog Monakova Е.А. Odpověď:
21. července 2016 v 10:15

Ahoj, u tebe je trochu zvýšená TTG, která mluví o přítomnosti hypotyrosy. Takové údaje TSH zřídka vedou k významnému zvýšení hmotnosti, protože množství hormonů štítné žlázy, které jste ještě nezmenšili. Musíte začít užívat hormonální substituční léčbu. Chcete-li určit dávku hormonů, může se jednat pouze o full-time endokrinologa. Sledujte svou dietu, zkuste se pohybovat více. Bez stravy a cvičení nemůžete zhubnout.
Nízká hladina hemoglobinu je příčinou vašeho závratě. Měli byste užívat sorbifer za 1 tunu dvakrát denně, po dlouhou dobu.

Dobrý den,
U mně v dětství se zvýšila štítná žláza. Byla registrovaná a předepisovala jodomarin. Nyní plánujeme těhotenství, ale ještě ne. Předal analýzy, USA. Doktor řekl, že je všechno normální. Nelze přijmout pojetí, kdyby se v dětství zvýšilo, ale teď to není? díky!

Doktor-endokrinolog Monakova Е.А. Odpověď:
29. července 2016 v 14:29

Ahoj, pokud byla štítná žláza rozšířena bez změn v hormonálním pozadí, pak to nemůže být příčinou neplodnosti. Nyní je nutné předat analýzu krve na TTG, 4 volných a protilátek proti TPO. To objasní situaci s vašimi hormony. Můžete být také testovány na LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktin a kortizolu (analýz dává smysl složit, pokud nenastane těhotenství déle než 6 měsíců).

Dobrý den, Má matce 76 let. U indikací TTG - 3,4 endokrinolog napsal tyroxin v dávce 0,25. Výsledky ultrazvukového vyšetření, nodální goiter na pozadí tyreoiditidy. Řekni mi, prosím, váš názor na předepsanou léčbu? Děkuji.

Врач-эндокринолог Монакова Ekaterina Odpověď:
4. srpna 2016 v 10:53

Dobrý den, předpokládá se, že malé dávky hormonů štítné žlázy může interferovat s dalšími zánětlivými procesy, které v každém případě vést k hypotyreóza (načasování je obtížné říci, všechny nemoc postupuje jinak). Dávka je velmi malá a podporuje. Proto byste neměli mít žádné nežádoucí účinky při užívání hormonální substituční léčby. Navštivte další plný úvazek endokrinolog as plným rad může být poskytnuta pouze po vyšetření pacienta a poznat její historii.
Nepíšete jakou velikost uzlu ve štítné žláze. Pokud je větší než 10 mm, doporučuji provést punkci uzlu s biopsií.

Dobrý den, jsem 29 let, hmotnost 55 kg., Výška 168. I připravit na těhotenství, a proto předán hormonů. Výsledky srpnových protilátek proti peroxidázě štítné žlázy 12,5 (norma 0-30); ttg 3,64 (norma 0,23-3,4); svt3 4,42 (norma 2,5-7,5); LH 5,4 (norma 1.1-8.7); FSG 7.7 (norma 1.8-11.3); Prolaktin 406,2 (norma 67-726); Estradiol 101,6 (norma 15-120); bez testosteronu 0,7; svT4 9,5 (normální 7,86-14,41) 20,20 progesteron (normální 1,2-15,90). Zdá se, že vše je dobré s analýzou, trochu zvýšené ttg a progesteronu. Ale progesteronu se může zvýšit v důsledku Gomonov (pila proginova a Divigel), protože tam byly problémy s plánováním cyklu a těhotenství. Ale doktor ke mně stále napsal Eutiroks 25 ml, aby se napili na 1 tabletu za dva dny. Měsíc září viděl jen Eutiroks a vitamínů a jódu 100 ml, prošel testy na začátku října a TSH 6,72 (0,23-3,4 norma) a progesteronu 94,3 (normální 16,4-59).Skazhite prosím proč téměř měsíčně se zdvojnásobil? A jak teď plánovat těhotenství? Mám i nadále pít Eutirox? A jodomarin v kombinaci s eutiroxomem nemohl situaci komplikovat? Za dřívější díky za odpověď.

Krása Odpověď:
7. října 2016 v 09:51

Dobrý den, měli byste udělat ultrazvuk štítné žlázy a navštívit endokrinologa na plný úvazek. Zvýšená hladina TSH na pozadí užívání přípravku Eutirox naznačuje, že štítná žláza produkuje nedostatečné množství hormonů a dávka léku nestačí k vyrovnání vašeho stavu. Potřebujete opravu léčby (zvýšení množství přípravku Eutirox) po vyšetření a další vyšetření. Plánování těhotenství na pozadí vysokého TTG je nemožné, protože může vést k závažné intrauterinní patologii u plodu. Existuje důkaz, že jodomarin by neměl být užíván s autoimunitní tyroiditidou. Potřebujete další sledování, abyste se rozhodli, zda bude iodomarin pokračovat.

Dobré odpoledne. Diagnóza je primární subklinická hypotyreóza. Těhotná 7 týdnů. Před těhotenstvím bylo 2,33 peptidů L. thyroxinu 50, nyní poté, co jsem zjistil, že těhotná žena zvýšila dávku L. thyroxinu dvakrát. TTg 1,45 (tak řekla endokrinologa nebo řekla, že udělá). Gynekolog předepsal kartu Dufaston 1 2krát denně. Řekněte mi, nezvyšujte TTG (podle parametrů laboratorní normy 0,1-2,5), mohu pít dyufaston?

Doktor-endokrinolog Monakova Е.А. Odpověď:
17. října 2016 v 11:33

Dobrý den, zvyšování dávky L-thyroxinu je opodstatněné, protože během těhotenství se zvyšuje potřeba množství hormonů. Měli byste znovu provést krevní test na TTG za měsíc, aby nedošlo k přehlédnutí hypertyreózy (i on je nebezpečný pro plod).
Pokud jde o použití dyufastonu, je to léčivo s určitými indikátory pro použití. Nemá nic společného s léčbou hypotyreózy. Používá se tam, kde hrozí potrat, obvyklý potrat a další podmínky. Diskutujte s gynekologem o účelu příjmu přípravku, jako bez osobního průzkumu a výslechu, abyste si mohli připomínkovat účel přípravku, kterou nemohu.

Dobrý den, v 12 týdnech těhotenství TTG 3,53, T4cv 8,93. Jsou tyto vážné nesrovnalosti, které stojí za to znepokojovat? Předtím jsem se nikdy nezabývala analýzou těchto hormonů. Užívám kromě vitaminů iodomarin a v 15. týdnu mi byl předepsán l thyroxin 50 mg. Dokud jsem to nezačal. Nikdy jsem se nesetkal s léky s hormony. Budu pak přestat pít tento hormon, nebo jak jsem četl v některých zdrojích to po celý život.

Doktor-endokrinolog Monakova Е.А. Odpověď:
1. listopadu 2016 v 09:52

Dobrý den, těhotenství je zvláštní stav těla ženy, vyžadující zvýšenou práci všech vnitřních orgánů a systémů, což je nezbytné pro normální vývoj plodu. Ve vašem případě zvýšení hladiny TSH nad 2,5 znamená, že štítná žláza nesplňuje svou funkci. To vede k tomu, že dítě se vyvíjí v podmínkách subklinického hypotyreóza. Nedostatek hormonů štítné žlázy může negativně ovlivnit vývoj jeho nervového systému a celého těla jako celku. Měli byste navštívit endokrinologa na plný úvazek, abyste rozhodli o jmenování substituční terapie, dávce léku a další sledování zdravotního stavu během těhotenství.
Do ultrazvuku štítné žlázy, stejně jako obecné vyšetření krve a moči před návštěvou lékaře.

Ahoj, 27 let jsem doktor-endokrinolog diagnostikoval autoimunní tyroiditidu, gipoterioz. výsledky testů:
AT k TPO - 125,4 IU / ml
Tm-101,8 uMe / ml
T4 - 4,14 pmol / l
Řekněte nebo řekněte, zda je takový stav SHCHZH po druhu nebo pracích (před 7 měsíci) možný nebo pravděpodobný a může dojít k další normalizaci hormonů po léčbě?

Врач-эндокринолог Монакова Ekaterina Odpověď:
4. listopadu 2016 v 13:13

Dobrý den, autoimunitní onemocnění se často vyskytují po porodu, protože v těhotenství dochází k významné restrukturalizaci těla. Včetně imunitního systému trpí. Rozhodně byste měli užívat hormonální substituční terapii, protože hladina TTG je velmi vysoká. Hypotyreóza je chronické onemocnění vyžadující dlouhodobou léčbu. Nezávisle na zrušení hormonů není v žádném případě nutné. Normální hladina TTG na pozadí léčby naznačuje, že dávka hormonů je dobře zvolena. To ale neznamená, že štítná žláza obnovila svou práci.
Věnujte pozornost zdraví dítěte. Nejpravděpodobnější hypothyroidismus začala během těhotenství a mohlo by to ovlivnit funkci štítné žlázy dítěte.

Dobrý den, Pro mě 45 let vidím výšku těla 164. Hmotnost 67 kg. Několik let žiji s diagnózou autoimunní tyreoiditidy. V červnu byly hormony: TTG -1,36, AT TG -54,2. Před Nedávné údaje ultrazvuk týden přímo podíl 1,8 * 1,5 * 2,9 V -1,3 ehostruktura jednotný, ehoplotnost nerovnoměrná struktura vizualizovány uzel mod-s 0,7 * 0,5 mm (devíti měsíci 2, 4 * 1,3 * 3,6 uzel neexistuje), levá podíl 1,4 * 1,1 * 2,2 V, 1,8 šíje 0,37 objem 3.1 struktura perenhimy dif s Změny- náhle zvýšená echogenicita. Závěr: Hypoplazie štítné žlázy Diferenciální změny v parenchymu. Lékař určených L-teroksin dávku 50 až 25, 100 a současně jodomarin Endocrinol 2 tablety při snídani. Co si myslíš? Děkuji. Chci dodat, že myomii dělohy jsou progresivní

Doktor-endokrinolog Monakova Е.А. Odpověď:
29. listopadu 2016 v 09:53

Ahoj, měli byste projít druhým krevní test na TTG, protože červen už není informativní. Situace s léčbou není zcela jasná. Měl jste dávku L-thyroxinu 50 mikrogramů a lékař vás snížil na 25 mikrogramů? Korekce hormonální léčby by mohla být provedena pouze na základě nových analýz TSH. Vzhled místa není záminkou ke snížení dávky. Jedná se o příležitost, jak jednou za rok provádět ultrazvuk k řízení růstu uzliny. Když dosáhne 10 mm, bude nutné podstoupit punkci pod dohledem ultrazvuku. Vezměte si jodomarin a Endocrinol je výživový doplněk. Takže jeho účinnost a bezpečnost není prokázána.

Елена Odpověď:
29. listopadu 2016 v 21:35

Děkuji! Dnes peresdala TTG, výsledky otpishus.

Елена Odpověď:
30. listopadu 2016 v 18:06

Dobrý den! TTG 5,07 IU / l, FT4 13,86 pmol / l, FT3 3,57 pmol / l. Cítím se v dávce 25 mikrogramů špatně, uškrtil štítnou žlázu, bolest hlavy, slabost. Co si myslíte, že se vrátíte do dávky 50? Děkuji.

Doktor-endokrinolog Monakova Е.А. Odpověď:
1. prosince 2016 v 18:41

Dobrý den, TTG je samozřejmě méně než norma. Měli byste zvýšit dávku L-thyroxinu na 50 mikrogramů a po měsíci znovu provést TTG.

Dobrý den, milý doktor) dítě 8 let se objem w / w normální, se zvýšil o 1 jednotku TSH, cholesterol, T3 a T4 sv.v norme.Vrach jmenován jodomarin 150na 2mesyatsa opakovat TSH podat další 4 měsíce a aby Uzi a TTH. Hmotnost 32, výška 135. Myslíte si, že dávkujete iodomarin nebo ne? Možná to stojí za 100? Mimochodem protilátky v normě nebo rychlosti.

Doktor-endokrinolog Monakova Е.А. Odpověď:
29. listopadu 2016 v 11:43

Dobrý den, dítě jodomarinu rozhodně neublíží, zvláště pokud žijete v zóně se sníženým množstvím jódu v životním prostředí. Jedinou otázkou je, zda zvýšení množství jódu v těle může kompenzovat snížení množství hormonů štítné žlázy. Pokud je hypotyreóza způsobena nedostatkem jódu, pak je iodomarin jediným způsobem, jak pomoci pacientovi. V ostatních případech to nebude účinné.
Pokud má pacient nešpecifické stížnosti (ospalost, snížení výkonu, zvýšení tělesné hmotnosti, zácpa), pak jsou to známky subklinické gyrotierózy. Pak byste měli přemýšlet o jmenování hormonální substituční léčby. Pokud nejsou žádné příznaky onemocnění, můžete užívat jodomarin a kontrolovat TSH.

Dobré odpoledne.
Mám 30 let. Krmím dítě 4 měsíce. Od samého začátku mléko nestačilo, nyní je ještě méně. Žádná rada odborníků na kojení není užitečná.
Ale dvakrát se vyskytly případy, kdy se řeka nalije mlékem (poprvé - u ovulace uzi, podruhé 40 dní po prvním). Mléko po dobu 2 dnů, a pak znovu trochu. Předpokládám, že není dostatek prolaktinu. Pomozte lékům, které zlepšují laktaci, ale mám s nimi divokou bolest hlavy.
Mohu užívat Utrozhestan nebo Dufaston k udržení laktace?

Врач Odpověď:
1. prosince 2016 v 18:40

Dobrý den, ráno a dyufast jsou kontraindikovány při kojení, protože pronikají do mateřského mléka. Jsou to hormonální přípravky, takže jejich přítomnost v těle dítěte poškozuje jeho zdraví. Pokud jste trvaly 4 měsíce, pak je šance, že vaše dítě bude krmit mateřským mlékem po dobu až jednoho roku. Pokud krmíte dítě se směsí, doporučuji chvíli přestat. Nabídněte svému dítěti pouze prsa a udělejte to co nejčastěji. Noční krmení by mělo být přítomno a množství kapaliny opilé alespoň 2 litry.
Podle vaší nálady chcete pokračovat v kojení. Je velmi důležité neztratit naději. Za dva měsíce budete moci začít lákat, což značně usnadní váš život.

Юлия Odpověď:
2. prosince 2016 v 22:19

Díky za odpověď.
Řekněte mi, je nyní možné kojit vyšetření a zjistit příčinu sníženého prolaktinu (pokud dojde ke snížení)? Zda má smysl odevzdat analýzu na úrovni Prolactinu? Četl jsem, že někdy snížená hladina prolaktinu je způsobena specifickými zdravotními problémy.
Byl jsem první dítě kojit bez problémů.
Děkuji předem

Doktor-endokrinolog Monakova Е.А. Odpověď:
5. prosince 2016 v 10:12 hod

Dobrý den, můžete provést krevní test na prolaktin. Ale i při jeho snížení by bylo pro vás obtížné absolvovat úplné vyšetření. Nejběžnější problémy s kojením jsou způsobeny stresem, nedostatkem spánku a únavou. To ovlivňuje hormonální systém obecně a zejména hladinu prolaktinu. Adresa místnímu terapeutovi a předání nebo provedení standardních analýz (obecná nebo běžná analýza krve, obecná analýza moči, biochemická analýza krve). Spolu s přípravkem Prolactinum můžete zkontrolovat štítnou žlázu (hormon TTG).

Юлия Odpověď:
7. prosince 2016 v 07:47

Zdravím doktora. Jsem 32, výška 168, váha 63, plánuji IVF. Předal analýzu na TTG, výsledek: 3,65, přijatý jodamarin, za 1,5 měsíce: TTG 3,45. Můj gynekolog řekl, že pro ekologickou potřebu, že TSG nebylo více než 2.
Jmenovali nebo jmenovali Eutiroks 25. Tento lék začal alergii: celá obličej byla pokryta pupínky, Eutirox byl nahrazen L-thyroxinem 25 a od té doby se hlava neustále ubližovala a cítila jsem neustálou ospalost. Řekni mi, prosím, co mám dělat?

Doktor-endokrinolog Monakova Е.А. Odpověď:
15. prosince 2016 v 09:50

Dobrý den, měla jste alergickou reakci nejen na samotnou složku, ale na další látky, které tvoří tabletu. Proto, když jste změnili drogu, už jste neměli vyrážku.
Mírné nepohodlí na začátku léčby L-thyroxinem může být. Proveďte krevní test na TTG v měsíci od zahájení léčby. Během této doby se tělo přizpůsobuje novému hormonálnímu pozadí.

Dobrý den! řekni mi, prosím. mne 27. váha 60 výška 168. Plánuji těhotenství ttg 2,96 (míra je údajně až 4), ale doktor řekl, že bychom měli mít 2,50. s 17 alfa oxyprogesteronem 0,91 (normální až 0,8). tyto údaje vyžadují další léčbu nebo je pojištěn můj doktor (reprodukční gynekolog)?

Doktor-endokrinolog Monakova Е.А. Odpověď:
19. prosince 2016 v 10:40 hod

Dobrý den, lékař musí reagovat na změny v analýzách, protože pro tento účel a tam jsou průzkumy. Zvláště pokud jde o reprodukční zdraví. Ve vašem případě, pokud se nechcete připravit na IVF, pokud jste v uplynulém roce neměli "neúspěšná" těhotenství nebo nedostatek početí, pak můžete plánovat těhotenství. Pokud gynekolog jmenuje další testy, má nárok, zejména pokud jde o 17 alfa oxyprogesteron.

Dobrý den, Moje dcera má 17 let, nepravidelný menstruační cyklus, v červnu 2016 byla nemocná infekční mononukleózou. Předali analýzu za 11 dní cyklu 13. ledna 2017: TTG - 4,53; bez T4 - 1,14; bez T3 - 3,34; anti-TG-17.1; FSH - 6,77; progesteron - 0,20; Prolactinum - 17,46; Estradiol 67,54; kortizol - 13,4; testosteron celkem - 1,83; HCG - 1,00. Endokrinolog okamžitě jmenoval nebo navrhl přijmout L-thyroxin na 25 mkg. Je to správné? Odpovězte prosím!

Doktor-endokrinolog Monakova Е.А. Odpověď:
31. ledna 2017 v 12:54

Ahoj, taktik je správný. Vaše dcera potřebuje léčbu, protože má TTG nad normou. To může způsobit její problémy s menstruačním cyklem. Přenesená mononukleóza do štítné žlázy není ovlivněna.

Dobrý den. Moje dcera je 15 let, nepravidelný menstruační cyklus, cysta levého vaječníku, předepsaná léčba a hormonální testy. TTG-3,74, prolaktin-15,67, testosteron 1,12 Ukazatele jako v normě, ale na pokraji. ruší TTG, jako u mě nejvíce gipoterioz.

ještě jedna otázka. můj TTG od srpna 2015 do dubna 2016 s dávkou eutiroks 50 klesl z 9,22 na 2,5. Zvýšila se dávka na 75. nyní TTG-0.73. Chcete vrátit dávku 50?

Врач-эндокринолог Монакова Ekaterina Odpověď:
4. února 2017 v 10:28

Dobrý den, pokud máte AIT, potom může dcera také začít onemocnět, protože genetická predispozice je důležitá. Ale častěji než jednou za rok kontrolovat TTG není nutné (za podmínky dobrého zdravotního stavu a absence stížností).
Při příležitosti vašeho zdraví - pokud existují stížnosti (sertsebienie, špatný spánek, podrážděnost atd.), Pak musíte snížit dávku léku. Pokud nejsou žádné stížnosti, můžete užít ještě 75 mikrogramů. Za tři měsíce kontroluje TTG.

Dobrý den, Pro mě po 28 letech se snažím otehotnit, testy na negativní ovulaci. TTG-5,96. V gynekologii je vše normální. Diagnóza je "hypotyreóza". Piju eutiroks-25 2 týdny. Nyní jsou pro koncepci příznivé dny. Stojí za to snažit se otehotnit dítě a dělat folikulometrii, nebo je lepší počkat? Děkuji předem za vaši pozornost!

Doktor-endokrinolog Monakova Е.А. Odpověď:
16. února 2017 v 17:59

Dobrý den, měli byste lépe provést krevní test na TTG za měsíc na pozadí léčby. Pokud je výsledek v normálních mezích, pak můžete bezpečně naplánovat těhotenství. Ale přestat užívat drogu by neměl být, protože TTG se vrátí k předchozím údajům. Přijímání L-thyroxinu je nezbytné během celého těhotenství a hrudní krmení a je povinné pod kontrolou TTG jednou za tři měsíce.

Екатерина Odpověď:
21. února 2017 v 07:24

Díky za odpověď! Velmi mě znepokojuje nedostatek ovulace (negativní testy). V gynekologii je všechno v pořádku: oba testy, a uzi z OMT, nejsou žádné infekce. Může být hypotyreóza příčinou nepřítomnosti ovulace?

Doktor-endokrinolog Monakova Е.А. Odpověď:
21. února 2017 v 13:27

Dobrý den, gynekologové vědomě předepisují krevní test hormonů štítné žlázy všem plánujícím a již těhotným ženám. Dokonce i drobná hypotyreóza, která nezpůsobuje vážné stížnosti pacienta (slabost, ospalost, zácpa, zvýšení hmotnosti, ztráta paměti atd.), Může vést k neplodnosti. A u těhotných žen může tento stav vést k zmrazení těhotenství, zpoždění intrauterinního vývoje, vážným odchylkám od nervového systému v plodu. Proto je důležité znát hladinu TSH a T4 volné při přípravě na těhotenství a ještě více, pokud máte potíže s koncepcí.

Dobrý den, řekli jste, že užíváte eutiroks 25mkg, a po 4-6 týdnech, abyste ovládali TTG a přišli s výsledky, jestliže projdete testy a přestanete užívat eutiroky týden před lékařem výlet, že?

Doktor-endokrinolog Monakova Е.А. Odpověď:
27. února 2017 v 17:51

Ahoj, pokud přestanete užívat lék, pak se TTG vrátí k předchozím číslům, které byly před léčbou.
Význam kontroly TSH je pochopit, pokud máte dostatek 25 μg ectyroxu. Pokud bude TTG na pozadí léčby vyšší než 4, lékař zvýší dávkování léku.
Je třeba si uvědomit, že l-thyroxin je hormonální substituční léčba. Neovlivňuje příčinu onemocnění a neobnovuje tělo. Proto očekávat, že štítná žláza náhle pracuje nezávisle na pozadí eutiroxu, nestojí za to.

Dobrý den, mám 26 let, neměl jsem dlouhou dobu ultrazvuku štítné žlázy, na pravé straně byly uzlíky. Předala jsem analýzu hormonů TTG - 14,10, volných 4 - 1,05, Anti TPO - 404,2, než jsem předal hormonální analýzy a teď tady.... vdaná, 1,5 let, nemohu otěhotnět. Endokrinolog předepsal L-teraxin 50 - 2 týdny a 3 měsíce L-teraxin 75, aniž by vysvětlil nic. Řekni mi prosím, budu schopen snížit hormony po takovou dobu? Nejvíce znepokojivá otázka pro mě, když přivedu hormony zpátky do normálu, je, zda mohu otevírat? Děkuji vám moc.

Doktor-endokrinolog Monakova Е.А. Odpověď:
3. března 2017 v 09:58

Ahoj, s největší pravděpodobností příčinou neplodnosti je hypotyreóza. V této době byste měli být chráněni, protože náhodné těhotenství proti hypotyreóze může skončit ve špatném stavu (spontánní potrat, intrauterinní retardace růstu).
Základem léčby je hormonální substituční terapie L-thyroxin. Je to nutné, protože vaše štítná žláza přestala vyrábět vlastní hormony. Stalo se tak proto, že tkáň žlázy je autoimunitní proces, který postupně ničí strukturu orgánu. To vede k poklesu produkce hlavních hormonů - tyroxinu a trijodthyroninu. V důsledku toho jsou zejména porušovány mnohé funkce těla a schopnost otevírat.
Hormonální pozadí se vrátí k normálu v případě, že se dávka L-tyroxinu zvedne správně. Okamžitě "hádej", že správné dávkování je obtížné, takže vám doktor jmenoval kontrolu po třech měsících. Pokud bude TTG do této doby normální, pak můžete bezpečně plánovat těhotenství. K zastavení příjmu L-thyroxinu při normalizaci hladiny hormonů není v žádném případě možné, protože TTG opět poroste a 4 klesne.

Dobrý den! Omylem jsem dal dítě 3 roky na místo glycin L-thyroxinu, co se stane teď?

Doktor-endokrinolog Monakova Е.А. Odpověď:
6. března 2017 v 09:52

Dobrý den, v takových případech je nutné zavolat sanitku nebo samostatně zorganizovat výplach žaludku.
Pokud jste to neudělali okamžitě, pak sledujte dítě (krevní tlak, puls, nálada, spánek). Reakce závisí na hmotnosti dítěte a dávce léku. Pokud vidíte změnu v oblasti zdraví, zavolejte sanitku.

Нурсания Odpověď:
6. března 2017 v 10:24

Ahoj, děkuji! Nezaznamenal jsem žádné změny, nálada je dobrá, dobře spím, i když mi to připadalo tišší, nervózní, neustále hysterické, a tak jsem dal dva dny glycin a pak zázračné dítě.

Нурсания Odpověď:
6. března 2017 v 10:39

hmotnost dítěte 15 kg a dávka 50

Dobré odpoledne,
Plánuji těhotenství, navštívím gynekologa-endokrinologa,
Předal krev. Výsledky:
TSH 1 650 mIU / l
T4, 8,95 pmol / l
AntTPO 1 IU / ml
Prolaktin 12,3 μg / l
Estradiol 23 ng / l
Lékař předepsal L-thyroxin 25 po dobu 3 měsíců.
Poté jsem šla na poliklinika a doktor říká, že všechno je normální a nepotřebuji nic na pivo.
Lék užívám asi 3 týdny. Stav se stal mnohem lepší. Vaše rada: přestat užívat nebo sledovat jmenování gynekologa.
Děkuji předem

Dobrý den, růst 1,50 hmotnost-43
Plán těhotenství v prosinci TSH 5.42vrach diagnózou hypotyreózy a jmenovaní eutiroks 25.Cherez 2mes v březnu v 07.03.2017sdala 3.50mkME TSH / ml (normální 0,40-3,77)
T4 volný-1,19 (v poměru 1,00-1,60), Anti-TPO-6,72 (ve výši 34).
Shchitovidki Uzi: obrysů rovná chetkie.Raspolozhenie žláza tipichnoe.Ehogennost normalnaya.Kapsula nepreryvnaya.Peresheek 0,3sm není utolschen.Pravaya velikosti frakce 4,3 * 1,2 * 10sm.Obem 2,9sm krychlový.
levý podíl velikosti 4,2 * 1,4 * 1,1. Objem je 3,8 cm v krychli.
Zaklyuchenip Uzi schitov.zhelezy: sonografické malá cysta s kalcifikace obou lalocích vlevo laloku schitovid.zhelezy.Uzlovoe vzdělávání schitovid.zhelezy (podle WHO normy pro ženy od 4,4-18sm krychlový) Co to znamená, jestli bych mohl naplánovat těhotenství?.

Врач-эндокринолог Монакова Ekaterina Odpověď:
12. března 2017 v 21:04

Dobrý den, můžete plánovat těhotenství, protože TTG v tuto chvíli je v normě. Přestaňte užít drogu, protože TSH se opět zvyšuje. Pokračujte v užívání léku během těhotenství a kojení. Pokud do tří měsíců od těhotenství nepřijde, pak stojí za to znovu provést krevní test na TSH. Nejlepší koncepce se vyskytuje u TTG méně než 2,5 mU / l.
Když přijde těhotenství, bude nutné okamžitě provést TSH (ujistěte se, že výsledek je v souladu s normou) a poté proveďte analýzu jednou za tři měsíce pro sledování.
U příležitosti USA - sledování jednou za rok s dozorem na růst uzlíku (v tomto závěru jste neurčili jeho velikosti). Jsou-li větší než 10 mm, pak byste měli pod dohledem ultrazvuku vytvořit punkci.

Dobrý den, řekněte nebo řekněte, že pokud je TTG zvýšena, může to vést ke zvýšení hladiny cholesterolu?

Врач-эндокринолог Монакова Ekaterina Odpověď:
12. března 2017 v 21:04

Ahoj, změna TTG hovoří o narušení činnosti endokrinního systému. A ona je zodpovědná za mnoho procesů v těle, včetně výměny lipidů. Zvýšení TSH nastává při hypotyreóze a hlavním problémem tohoto onemocnění je zpomalení metabolických procesů. Cholesterol, který pochází z jídla a je tvořen v játrech, by měl normálně plnit své fyziologické funkce (je zabudován do buněčné membrány, podílí se na syntéze pohlavních hormonů atd.). Při poklesu metabolismu dochází ke zpomalení procesů obnovy buněk, čímž dochází k poklesu jejich spotřeby, což vede ke zvýšení krve. Velmi vysoké hodnoty cholesterolu jsou zřídka způsobeny samotnou gyroterózou, takže je třeba upravit hladinu TSH, znovu zhodnotit dietu a životní styl.
Při zachování hypercholesterolemií je nutné použít farmakologickou korekci se statiny. Vysoký cholesterol vede k poškození cévní stěny, což zvyšuje riziko mrtvice a infarktu. Snadnější prevenci vážných zdravotních problémů, než s nimi zacházet.

Ahoj, řekni mi, prosím. Nic nezhoršuje, kromě teploty 37, která se udržuje po poklesu imunity a časté nachlazení po dobu delší než měsíc. Zvýšené lymfocytů a neutrofilů klesl v procentech, v jednotkách 10-9 / l, tyto stejné indikátory jsou normální, jako lékař, že je to znamení zánětu v těle, a z ní temperatura.Povysheny -373 destičky rychlostí 180-320 (i když v mnoha laboratoře do 400). Zbytek testů (biochémie a moč) je normální. Hormony, dokud nebudou předány, dělal ultrazvuk štítné žlázy (terapeuta doporučený adresovat endokrinologa) zveřejnění:
Isthmus 2 mm. Struktura je mírně heterogenní, echogenicita je normální, uzly nejsou losiruyutsya. Pravý podíl - 21x17x53 (objem 9,1 ml). Struktura mírně jednotný, schopnost odrazu normalnaya.V centrální oblasti má bok lotsiruetsja hypoechogenní velikost 8h4h7mm uzel s jasnými obrysy. Průtok krve v parenchymu žlázy není posílen. Levý podíl - 21 x 14 x 51 (objem 7,2 ml). Tkáňová struktura laloku je silně heterogenní s tvorbou transformace pseudo-uzlu, normální echogenicitou. Pravé uzly se nestaly lokalizovány. Celkový objem 16,3 schit.zhelezy-ml.Regionarnye lymfatických uzlin: lymfatické uzliny nejsou zvětšené krční skupiny, typické ehostruktury. V paratracheal oblast s výhodou ponechána vizualizovány hypoechogenní lymfatických uzlin velikosti 7h7h12mm, 11h4mm, 12h4mm, 8h3mm.Zaklyuchenie podle Uzi malý uzel pravém laloku, rozptýlených struktur změna štítné žlázy charakteristických autoimunitního procesu. Krk limfadenopatiya.Rekomendovano: krevní test pro TSH, St. T4, kalcitonin, ionizovaného vápníku, parathyroidního hormonu, protilátek proti thyroglobulinu, štítné žlázy peroxidázou protilátek. Řekni mi prosím, proč tolik testů? Obvykle takový průchod pouze TSH a T3 a T4 se zdá, a mám sbírku všech těchto testů skutečně nezbytné projít, můžete tak učinit některé specifické testy a ne tolik, v mé situaci, nebo spustit? A tam může být teplota kvůli problémům se štítnou žlázou, vzhledem k tomu, že teplota se objevily časté nachlazení po snížení imunity, a zůstal, a koná? Děkuji předem a velmi doufám, že se vám podaří odpovědět. Omlouvám se, ale v případě mnoha textů jsem chtěl situaci zcela popsat.

Врач-эндокринолог Монакова Ekaterina Odpověď:
12. března 2017 v 21:07

Dobrý den, změny v krvi (lymfocytóza) a zvětšené lymfatické uzliny naznačují potřebu podstoupit screening k vyloučení viru Epstein-Barr. Za tímto účelem proveďte test ELISA s IgG a Ig M pro VEB. Také předávejte IFA cytomegaloviru a viru jednoduchého herpesu. S výsledky se obraťte na odborníka na infekční onemocnění.
Při příležitosti štítné žlázy: kalcitonin, ionizovaný vápník, parathormon hormony jsou hormony, které jsou dány upřesnit práci příštítných tělísek. Potřeba vyšetření by měla být určena přítomností stížností a odpovídajícího klinického obrazu. Diskutujte tuto otázku s endokrinologem na plný úvazek.
TTG, T4 a protilátky proti TPO by měly být uvedeny, protože jsou součástí komplexního vyšetření štítné žlázy. Ultrazvuk by se měl provádět jednou za rok, aby bylo možné kontrolovat růst uzliny v pravém laloku.
Bez následného sledování je obtížné říci, zda je onemocnění štítné žlázy příčinou horečky. Někdy na pozadí hypotyreózy dochází ke snížení imunity a v důsledku toho k nástupu infekce EBV a dalším problémům.

Dobrý den,
Moje dcera je stará 21 let. Výška 162, váha 63. Menstruace od samého počátku (od 13 let) byla nepravidelná. Před 4 lety, po jmenování rukojeti Dysmenorm smyčky, před rokem, opět narušen vyšetření odhalilo cyklus cysty na vaječnících nebo byl jmenován Jess + (trvá až do současnosti), poté byla zvýšena testosteronu, jiné hormony jsou normální. Cyklus se vrátil do normálu na ultrazvuku vaječníků mají syndrom polycystických normálu beze stopy, žádná pobochek testosteron retook - normu. Před 6 měsíci bylo zaznamenáno stálé zvýšení tělesné teploty. Prošli jsme nejrůznějšími zkouškami, které neodhalily nic. Před dvěma měsíci jsme prošli hormony - TTG 4,02 FT4 16,42 TSH 3,61. Endokrinolog označený L-tyroxin 25 mg po dobu 2 měsíců, ale řekl, že mírné zvýšení teploty může být spojeno s štítné žlázy a po 2 týdnech užívání teploty se může snížit, ale to se nestalo. Trvalo to 2 měsíce, se objevila tachykardie, retook TSH 3,96, málem upadl. Endokrinolog zvýšil dávku na 50 mg a uvedený opakovaný vzorek po 6 týdnech. Ať řeknete nebo řeknete, prosím, zda je takové ošetření adekvátní a zda je potřeba dalších inspekcí, nebo zda je třeba se obrátit na jiného endokrinologa?

Врач-эндокринолог Монакова Ekaterina Odpověď:
12. března 2017 v 21:08

Dobrý den, existuje komplex vyšetření, které je předepsáno při teplotě pod hladinou. To zahrnuje břišní ultrazvuk, endoskopie, kolonoskopie, obecné testy krve a moči, krevní infekce (HIV, RW, hepatitidy, -VEB virové infekce, CMV, HSV), rentgen hrudníku, další testy Mantoux.
Hypotyreóza může vést k subfebrilní teplotě, ale k potvrzení této skutečnosti musí být plně vyšetřeny všechny ostatní orgány a systémy.
Zvýšení dávky léku je opodstatněné, protože 25 μg thyroxinu ve vaší dceři nezvýšilo významně hladinu TSH. K léčbě hypotyreózy je nutné, a to i v případě, že není spojena s teplotou v subfebrilu. Sledujte zdraví vaší dcery. Pokud se tachykardie zvyšuje, okamžitě znovu odeberte krev na TTG.

Dobrý den. Pro mě 22. Zneklidněna konstantní podrážděnost a bolesti hlavy. Dárcovala jsem krve hormonům, výsledek: T3 zdarma 6.34. T4 zdarma 20. TTG 1.27. Co říkáš? T3 se zdá být překročena.

Врач-эндокринолог Монакова Ekaterina Odpověď:
21. března 2017 v 21:56

Ahoj, mírné zvýšení T3 není normativní, pokud je TSH normální. Výsledky analýz údajů o patologii štítné žlázy u vás nejsou přítomny. Pro kompletní vyšetření musíte udělat ultrazvuk štítné žlázy. Adresujte internímu neurologovi rozhodnutí o vaší otázce.

Po dobu analýzy přibližně 9 týdnů byla zvýšena hodnota TTG - 4,31. Gynekolog jmenoval nebo nominoval eutiroks 25 mkg denně a konzultace u endokrinologa. Kvůli hustému záznamu byl endokrinolog ve věku 14 týdnů a analýzu znovu převzal. Dnes jsem učinil výsledek - 1,64 mIU / ml. Bylo mi přiděleno zvýšení dávky na 50 mikrogramů denně. A druhý test po dobu 22-26 týdnů. Nechápal jsem, proč bych ji měl zvýšit.
TTG nestačilo klesnout, čas určil nebo navrhl zvýšení dávky? Může sestoupit nebo jít k jinému lékaři? Cítím se dobře, nerozumím důvodům zvýšení.

Врач-эндокринолог Монакова Ekaterina Odpověď:
25. března 2017 v 14:10

Dobrý den, abyste zjistili důvod pro zvýšení dávky L-thyroxinu, měli byste se dostat k endokrinologovi, který jej jmenoval. S největší pravděpodobností byl lékař veden skutečností, že termín je malý a TTG by měl být ještě nižší. Obvykle je to typické pro první trimestr a už jste se přestěhovali do druhého. V tuto chvíli máte právo navštívit jiného odborníka, abyste si vyslechli druhé stanovisko.

Dobrý den! U mě hormon stimulující štítnou žlázu 13,161 a protilátky až do thyreperoxidázy - 425. Byli jmenováni nebo nominováni
L-thyroxin (dávka 75). Prostě nic nevysvětlil. zda to bude stačit. Také mám jódový přínos. Hodně jsem čekal na odpověď.

Эндокринолог MAMA12.ru Odpověď:
1. dubna 2017 v 10:15

Dobrý den, máte hypotyreózu (snížení hormonů štítné žlázy), která vznikla v důsledku autoimunní tyreoiditidy. Tato podmínka vyplývá ze selhání imunitního systému, takže je obtížné eliminovat příčinu onemocnění. Hormonová substituční terapie je nutná, protože TTG je velmi vysoká. Kontrolní TTG by měl být vynaložen ve třech měsících nebo dříve při výskytu změn ze zdravotního stavu (palpitace, nervozita, změna chuti k jídlu, váha, způsob snění). Z příjmu jodních přípravků je třeba vyřadit, protože příčinou AIT není nedostatek jódu, ale autoimunitní proces.

Vážení dcerou 17 let.Po ultrazvuk difúzní změn štítné žlázy, krve a moči pro cukr normální. Tg. -0,96., t4 -11,66, protilátky proti peroxidázě štítné žlázy méně než 0,25. Konstantní podrážděnost (před zkouškou), padání vlasů, tělo vyrážky.Na dostává jen týden na endokrinolog, pediatr jmenovala pouze jodomarin Jak může navrhnout diagnózu a léčbu, co je nezbytné? Díky za odpověď.

Эндокринолог MAMA12.ru Odpověď:
4. dubna 2017 v 08:49

Vítáme Vás na vás za předpokladu, žádnou analýzu odchylek, ale můžete navštívit na plný úvazek endokrinologa pro další vyhodnocení. Tyto stížnosti mohou být příznaky problémů do centrálního nervového systému nebo s trávicí traktom.Proydite plnou kontrolu na místní terapeut (krevní chemie, břišní ultrazvuk, možné endoskopie, coprogram a kol.)

Dobrý den, je mi 61 let, v závislosti na UZI výsledky difúzního ohniskové změny štítné žlázy, objevil uzly 7h6 mm 4h4mm, 13h2mm.Analizy - TSH = 2,62 (sazba 0,27-4,2) T4sv = 12,67 ( normou 12-22) ATPO = 2,5 (norma 1-30).Vrach thyroxinu označen 75 ug jodomarin 100 mg, 75 mg cardiomagnil. Ale pokud jsou testy normální, proč všechny tyto léky? Nevysvětlil jsem lékaře žádné stížnosti. Budu vám velmi vděčný za odpověď.

Эндокринолог MAMA12.ru Odpověď:
8. dubna 2017 v 12:53

Dobrý den, měli byste opakovaně konzultovat lékaře, aby vysvětlil potřebu hormonální substituční terapie. Nodulární roubení není indikací pro jmenování L-thyroxinu. Kardiomagnet by měl být používán pouze u některých onemocnění. Měli byste provést punkci uzliny, která má délku větší než 10 mm. Ale tento problém by měl být vyřešen uuzi, protože jeho šířka je pouze 2 mm, to znamená, že může být příliš úzká pro punkci.

Dobré odpoledne. Rok nemohl otěhotnět. Zjistili problémy se štítnou žlázou, zaregistrovali l-thyroxin50 (t 4,56). Od prvního cyklu se ukázalo, že jsem těhotná s TTg - 1,2, doktor mával rukou a řekl mi, abych ponechal dávku 50. Gynekolog předepsal iodomarin 200. U 7 týdnů - potrat. Mohla by být příčinou štítné žlázy? Zda bude i nadále pít dávku 50?

Эндокринолог MAMA12.ru Odpověď:
9. dubna 2017 v 08:58

Dobrý den, výsledek TTG pro první trimestr je velmi dobrý, takže je nepravděpodobné, že by problémy se štítnou žlázou byly příčinou potratu. Je nutné dobře vyšetřit infekci, zkontrolovat systém koagulace krve. A je třeba si uvědomit, že potrat je v první řadě přirozený výběr. Pokračujte v užívání L-thyroxinu v doporučené dávce a vyhledejte dobrého reprodukčního gynekologa.

Dobrý den! Prosím, prosím, znamená to TTG - 42,5325, pokud je 4 volný - 7,49 a 3 zdarma - 2,16. Vzhledem k tomu, že štítná žláza byla před 6 lety zabita radioaktivním jódem.
Požádejte prosím o to, že je třeba udělat nebo udělat. Na recepci jsem se přihlásil, ale fronta je velmi daleko.

Эндокринолог Odpověď:
3. května 2017 v 10:36

Dobrý den, posuzováním podle poskytnutých informací jste udělali rádioaktivní jódovou léčbu v souvislosti s difuzním toxickým roháčkem. Tento stav je charakterizován zvýšenou hladinou hormonu thyroxin (T4) a sníženou hodnotou TSH (hypertyreóza). V současné době je situace naprosto opačná - TSH vzrostl a T4 je snížena volně (hypotyreóza). To jsou důsledky, které vznikly při léčbě radioaktivním jodem. Význam léčby hypotyreózy je hormonální substituční léčba s L-thyroxinem. Je důležité zvolit správnou dávku v závislosti na věku a hmotnosti pacienta. Toto by mělo být provedeno endokrinologem na plný úvazek po důkladném vyšetření a vyhodnocení předložených výsledků testů.

Dobrý den. Mám 9týdenní těhotenství. Předal analýzu TTG - 2,28. Je nutné ho snížit. Nebo je to normální výsledek v prvním trimestru?

Врач-эндокринолог Odpověď:
3. května 2017 v 12:29

Ahoj, v prvním trimestru jsou obvykle pozorovány nižší TSH čísla, ale vaše verze Toda je variantou normy. V měsíci můžete provést druhou analýzu. Pokud TTG roste, pak musíte navštívit endokrinologa.

ahoj. Před dvěma měsíci jsem diagnostikovala primární hypotyrosu. 9,15. doktor, který endokrinolog jmenoval nebo jmenoval eutiroks 88 (pili jsem mu to už téměř dva měsíce). dnes obdržel novou analýzu 3,79. doktor ještě nebyl. Prosím, řekněte mi, proč tyto příznaky neprocházejí. jsou mi velmi znepokojující (nízký tlak 100 70. závratě, kroužek v uších, slabost.

Врач-эндокринолог MAMA12.ru Odpověď:
13. června 2017 v 22:33

Welcome symptomy, zvláště když to začalo dlouhou dobu, málokdy se uskuteční v prvních několika měsících od začátku lecheniya.Takzhe neměli zapomínat, že příznaky vám uvedené mohou být spojeny nejen s onemocněním štítné žlázy, ale také s problémy jiných vnitřních orgánů.
Nepsáte svůj věk a váhu. Možná můžete mírně zvýšit dávku léku. Mělo by se však pamatovat na to, že při předávkování se mohou projevit příznaky tyreotoxikózy. To bude mít nepříznivý vliv na celé tělo jako celek, zejména na nervový a kardiovaskulární systém.

Dobrý večer, prosím, řekněte mi, co to znamená TTG-2.670mkME ml, AT-TPO- 16.50 IU ml a uzi pokazalopravaya podíl 35 * 13 * 8 mm, V 1,94 ml, levý lalok 31 * 8 * 9 mm, V 1.11 ml, kontury rovnoběžné, strukturované jemně zrnité

Врач-эндокринолог MAMA12.ru Odpověď:
13. června 2017 v 22:35

Ahoj, hormonální hladiny jsou v normálních mezích. U ultrazvuku jsou abnormality v struktuře štítné žlázy zcela běžné. Hlavní věc je, že by neměly existovat uzlové útvary.
Měli byste užívat jódové přípravky po dobu dvou až tří měsíců. Zvláště pokud žijete v oblasti s malým obsahem jódu v prostředí.

Dobré odpoledne. Mám 36 let. Ultrazvuk odhalil mnohoinodulární struma. Rozměry tvarů od 5 do 13 mm v pravém a v levém laloku mají průměr 48 mm. Výsledky testu: hormon stimulující štítnou žlázu 1 072 μU / ml
Triiodotyronin neobsahuje 3,21 pg / ml
Vápník ionizován 1,23 mmol / l
To je vše, co doktor doporučil provést testy.
Otázka, co tyto indikátory mluví a za jakým účelem lékař jmenoval nebo navrhl, aby používal L thyroxin 50 na jedné záložce. A Jodomarin 100
Předem děkuji za odpověď.

Врач-эндокринолог MAMA12.ru Odpověď:
15. června 2017 v 08:47

Ahoj, komentovat jmenování L-thyroxinu je obtížné, protože to doporučil jiný lékař. Obvykle se používá, pokud je TSH nad normální hodnotou. Nespecifikujete normu laboratoře, ve které jste provedli krevní test. Obvykle je horní hranice 4,0 μU / ml. Měli byste projednat s lékařem příčinu jmenování L-tyroxinu nebo navštívit jiného plnoprávného endokrinologa pro osobní vyšetření a řešení tohoto problému.
Také je třeba propíchnout ty uzliny, které mají velikost větší než 10 mm.

Dobrý den, mám primární hypotyreózy, doktor mi vždy přiřadí analýzu pouze na TSH, když jsem se zeptal, proč jsem neměl předepsat testy pro T3, T4, protilátky proti tyreoglobulinu, protilátky proti TP, řekla mi, že diagnóza je vyrobena a nechte TSH akorát. Chtěl jsem z tebe vědět, že je to tak? předtím jsem měl jiného lékaře (z důvodu přemístění změnilo), který mi diagnostikována, je vždy přiřazena ke mně všechny analýzy a důkazy silně jel po dlouhou dobu vyzvednutí díky dávkování preparata.Zaranee!

Врач-эндокринолог MAMA12.ru Odpověď:
20. června 2017 v 21:28

Dobrý den, primární hypotyreóza se vyskytuje z různých důvodů, ale je léčena stejně - hormonální substituční terapií L-thyroxin. A dávku tohoto léku můžeme kontrolovat pouze pomocí krevní testu na TTG. Pokud jste klidnější, můžete vytvořit společný hormonální profil a ty indikátory, které byly předtím odmítnuty od normy. Oprava léčby se však nezobrazí.

Dobré odpoledne. Mám 23 let. Před 3 měsíci provedla sonografii štítné žlázy, diagnostikovala difúzní hyperplazii štítné žlázy v rozsahu 1 stupně. Předala analýzy TTG-3,9 (norma nebo rychlost 0,5-4,1), 4 volné 1,2 (norma nebo rychlost 0,85-1,85), protilátky proti thyroglobulinu 238,6 (norma nebo rychlost do 100). Poté předepsal lékař l-thyroxin 25 mg. Po dobu 2 měsíců jsem získal hmotnost asi 10 kg. Opět jsem prošel testy TTG-2,9 (norma 0,5-4,1), T4 volná-1,55 (rychlost 0,85-1,85). Po tom, lékař předepsal pít l-thyroxin 50 mg. Po 15 dnech opět prošel testy TTG-0.314 (norma 0.27-4.2) a T4 volný-1.78 (rychlost 0.93-1.7). Nyní lékař předepsal pít 3/4 části 50 mg l-terixinu. Ale vzhledem k tomu, že můj hormon T4 je volný, obávám se, že budu pít lék. Už 10 dní nepil, můžete začít znovu pít, nebo ne? Nevíte, co dělat, pomozte prosím.

Врач-эндокринолог Мама12.ru Odpověď:
26. června 2017 v 21:44

Dobrý den, měli byste navštívit jiného plnoprávného endokrinologa, abyste si poslechli názor druhého odborníka na vaši otázku. V tuto chvíli bych vám přidělil testy na čistém pozadí bez L-thyroxinu (TTG přecitlivělý a bez T4). A s novými výsledky se zaregistrujte na schůzku s lékařem.

Dobrý den. Pro dítě 4 roky, vrozené hypotyrosy, vypijeme L-tyroxin v dávce 100, předali krev na TTG, v normě nebo v poměru od O, 66 při ní nebo za výsledek 0,0143. Co dělat a jak to být? Děkuji předem

Врач-эндокринолог Odpověď:
8. července 2017 v 13:21

Dobrý den, potřebujete opravu léčby, ale endokrinolog by se měl věnovat tomuto problému po osobním vyšetření dítěte.

Dobrý den. Zda může endokrinologa dětí jmenovat nebo nominovat na dítě (7 let) L-thyroxin bez předběžné analýzy hormonů štítné žlázy?

Эндокринолог MAMA12.ru Odpověď:
15. července 2017 v 12:59

Dobrý den, hormonální substituční terapie má přísné indikace, proto se nedoporučuje předepisovat L-thyroxin bez vyšetření. Musíte provést krevní test na TTG, T4 a protilátky proti TPO. Kromě laboratorních metod je stále nutné podrobit se ultrazvuku štítné žlázy.

Dobrý den!
U mne hypotyrosu, endokrinolog jmenoval nebo nominoval l-tyroxin na začátek 25 mkg / den. Před druhým vyšetřením musím poslat testy na TTG, T4 volné a protilátky proti TPO.
Poté, zda je nutné ukončit příjem přípravku na 1 týden před podáním analýz? Nebo je třeba pokračovat v pití?
Lékař neposkytl žádné zvláštní pokyny k tomuto skóre.

Dobrý den! dítě 2g.10 měsíců. naznvcheny analýzy na protilátky receptoru prázdný žaludek TSH t4-12.78 0,4, celkem-T4 112,6, T3 obshy-3,5-M3 svobody - 6,93, inzulin-4,7 s peptidem -1,210, zatížení (po jídle) inzulin-3,6, s -peptid-1.280, t3-volný-7.22. Ultrazvuk štítné žlázy je normální. Zvýší se pouze m3. Co to může být? dítě se rychle otáčí, je pocení, slzot, nezvyšuje váhu a růst. začal v lednu 2017 po acetonu. Musím dávat jodomarin? k lékaři za pouhé dva týdny.

MAMA12.ru Odpověď:
16. srpna 2017 v 21:17

Ahoj, v takových případech se doporučuje, aby v měsíci byla provedena kontrola ukazatele, která byla změněna během prvního vyšetření. Můžete začít užívat jodomarin v dávce 50 μg před vyšetřením endokrinologa.

Dobrý den, Diagnóza: subklinický gipoterioz, ттг-6,4; St 4-16,5; St-7,3; se stížností: ostrý nárůst o 12 kg, opuch tváře a nohou. 51god, 78kg (hmotnost 66kg) výška-156. Lékař rezignoval, nebyla žádná léčba... Můžeš mi něco poradit v tomto případě? Díky předem!

Dobrý den!
Máma má 80 let.
Ultrazvuk SHCHZH - bez patologií.
TSH = 7,81 uMO / ml rychlostí 0,27 - 4,2 uMO / ml
ST4 = 0,904 v normě (uvedeno v laboratorním listu) = 0,93 - 1,70
Ale! Při sazbě uvedené v informačních článcích = 0,70 - 1,71
Samostatně uvádějte, že také zvýšený kreatinin = 147 při rychlosti = 44,0-80,0
Máte zájem o vaše kvalifikované stanovisko. Je to subklinická hypotyreóza nebo se již projevuje? S takovými hraničními hodnotami a v tomto věku je nutné začít s užíváním hormonů nebo se zdržovat? Vděčný v předstihu.

Эндокринолог MAMA12.ru Odpověď:
19. října 2017 v 17:51

Dobrý den, u pacientů starší věkové skupiny je norma TTG mírně vyšší než u ostatních kategorií občanů. To je způsobeno skutečností, že použití hormonální substituční léčby v nich může způsobit komplikace z kardiovaskulárního systému. Proto jsou léky předepisovány striktně podle indikací dlouhodobého TSH, jasného poklesu T4 volného a za přítomnosti stížností pacienta (mimochodem, nepsáte důvod, proč šli provést testy).
Konzultujte endokrinologa na plný úvazek o referenční taktice. Kontrola testů je zpravidla předepsána tři měsíce nebo dřív, pokud se stav zhorší.

Dobrý den! Velmi mě znepokojuje hormon TTG a T4. TTG u mě-2,81 a 4 free-12,1. Iodomarin 200 užívám jednou denně. Těhotenství trvá 13,6 týdnů. Je to normální a jak to ovlivňuje dítě?

Эндокринолог MAMA12.ru Odpověď:
19. října 2017 v 15:59

Dobrý den, TTG v mezích normy nebo sazby a 4 volné na spodním okraji. V takových případech je nutné navštívit endokrinologa na plný úvazek, aby zhodnotil celkový zdravotní stav a všechny rizikové faktory. V případě potřeby lékař předepíše hormonální substituční léčbu.

Dobrý den, Moje dcera je 7 let. Má nárůst celkového objemu ultrazvuku štítné žlázy 7.7. TTG

  • Dobrý den, Moje dcera je 7 let. Má nárůst celkového objemu ultrazvuku štítné žlázy 7.7. ТТГ MAMA12.ru Odpověď:
    25. listopadu 2017 v 12:35

    Dobrý den, určitě byste měli navštívit endokrinologa, protože došlo k výraznému poklesu hladiny TSH. Takové situace vyžadují léčbu. Třídy karátů by měly být odloženy, dokud nebude zvolena vhodná léčba onemocnění.

    Dobrý den! Cítím se špatně, moje srdce bolí, jsem slabá, pociťuji strach. Jsem žena, 60 let. Problémy se shchitovidkoj - sedím na L-tyroxinu. Doktorovi, aby se jméno dostalo strašně těžko, dokonce i na placený endokrinologický záznam. Zde byly předány analýzy:
    Biochemie krve
    Koeficient aterogenity je 5,7
    Lipoproteiny s vysokou hustotou - 0,95 mmol / l
    Lipoproteiny s nízkou hustotou - 5,05 mmol / l
    Triglyceridy - 1,59 mmol / l
    Cholesterol - 6,39 mmol / l
    Hormony a příměsi
    Stimulační hormon štítné žlázy je 8,7000 μIU / ml (první tak vysoký)
    Řekněte nebo řekněte, zda je nutné zvýšit nebo zvýšit dávkování L-thyroxinu a kolik nebo až?

    Врач-эндокринолог mama12.ru Odpověď:
    20. prosince 2017 v 00:12

    Dobrý den, nepíšete hladinu T4 volnou a nehlasujte dávku l-thyroxinu. Proto je obtížné uvést konkrétní doporučení.
    Zvýšený cholesterol a lipoproteiny s vysokou hustotou vyžadují pozornost. Pro další vyšetření byste měli dělat UZDG brachiocefalické tepny. Také, pokud máte hypertenzi, blízcí příbuzní měli mrtvice nebo srdeční záchvaty, měli byste začít užívat statiny v dávce, kterou lékař určí po konzultaci na plný úvazek.

    Dobrý den. Pro mě 25 let, výška těla 170, váha 48 (je velmi složité nebo těžké psát nebo sbírat váhu). 16. května 2017 poté, co podstoupil štítné žlázy ultrazvuk, dostal jsem následující výsledky: Ehogennost: izoehogennoe parenchymu. Ehostruktura: nehomogenní kvůli izoehogennoe uzly s cystickou degenaratsiey v pravém laloku 12 mm, 2,6 mm. Závěr: ozvěny nodulární gotiky. Výsledkem punkce je nodální převážně kolorektální goiter s projevem cystické degenerace. Analýza hormonů, které pro mě pak lékař neurčila ani nenavrhovala, a také léčbu. Po půl roce znovu procházím Uzi, výsledek je stejný: v pravé části isoecho. uzlu, bez aktivní krve. 13mm-8mm-12mm, uzlovitý chlupatý. Tentokrát jsem se obrátil na jiného endokrinologa a předepsal jsem hormonální analýzu. Tyto výsledky uplatnit 15 prosince je 2017: TTG 3,8 (0,27-4,2mMOd / l) 7,58 TPO (až 34MOd / ml) t4svobodnyf 15,77 (12-22pmol / l), prolaktin 886 9 (při rychlosti 60-600 v folikulyarnuyu fázi (předáno v prvním Zhen MC). šel jsem na gynekologa s problémem vysoké prolaktinu, lékař mi jmenován alaktin (podlahové 0,25mkg tablet po dobu 4 týdnů týdně). alaktin propyl a znovu prošel analýza na prolaktinu (výsledek 158 (normální 109-557), a TSH), jak to bylo v blízkosti horní hranice) (výsledek 1,82 (normální 0,4-4,0).Poznámka na gynekologa znovu a natáhla léčebný alaktinom dalších 6 měsíců, doporučeno projít znovu TTG, když se tak dramaticky změnila, a pokud je to nutné, k pití L-tyroxin) A endokrinolog, který delegovaných nejprve otestovat hormonů, řekl pravý opak: „Já bych poradit, abyste pít alaktin, hormon, proč je lépe prop Tazalok pro udržování prolaktinu v normě a yo-sen pro shzh po dobu 3 měsíců ". A mám dilema, co dělat, komu poslouchat? Prosím, poraďte se

    Врач эндокринолог mama12.ru Odpověď:
    30. ledna 2018 v 10:22

    Ahoj, o uzlovitém stroji potřebujete každoroční kontrolu. Zatímco TTG v normě léčby se nevyžaduje. Ve spojení se zvýšenou hladinou prolaktinu musíme pokračovat v užívání alicinu. To není hormon, ale lék, který snižuje hladinu hormonu (prolaktinu). Léčba trvá minimálně tři měsíce. Chcete-li vyloučit problémy s hypofýzou, je lepší udělat MRI mozku. Tazalok - přípravek rostlinného původu. Zda se zachová hladina prolaktinu, není známo.

    Pro mě 57 let hmotnosti 86 kg pijím l-thyroxin 100 2 2 měsíce. V roce 2017 v listopadu zcela odstranily štítnou žlázu. Předáno hormonů LTG-0,08 a t3-4,6 t4-19,9 ceychas zdraví se zhoršovalo, nevolnost, špatné spaní, trochu třes, zácpa, horečka v hody. Co mám dělat? Může dávka být velká? čeká na odpověď

    Врач-эндокринолог mama12.ru Odpověď:
    4. února 2018 v 21:31

    Ahoj, analýza krve na TTG ukazuje, že se stal méně než normou nebo mírou. Obvykle se v takových případech sníží dávka L-thyroxinu, ale za to byste měli navštívit endokrinologa na plný úvazek. Pokud máte onkologii odstraněnou štítnou žlázu, pak endokrinologové vždy předepisují vysoké dávky L-thyroxinu pro prevenci relapsu. Proto nedoporučuji experimentovat sám.

    Maria Odpověď:
    6. února 2018 v 01:03

    analýza biopsie ukázala, že onkologie sláva Bohu není přítomna, ale na mně, stejně jako před operací, silné pocení tak i nyní. pokud lékař sníží dávkování, má šanci zbavit se tohoto pocení, je to v mém a v zimě i v létě ještě horší? A je špatné, že krevní test na TTG je méně než normální?

    MAMA12.ru Odpověď:
    17. února 2018 v 10:41

    Dobrý den, pocení může být nejen kvůli onemocněním štítné žlázy. Ale pokud je u vás TTG méně než norma nebo rychlost, je důležité tento parametr nejdříve upravit (pro snížení dávky L-thyroxinu). Požádejte také endokrinologa o předběžný test sexuálních hormonů (zejména testosteronu). Proveďte gynekologický ultrazvuk, poraďte se s neurológem.

    Виктория Odpověď:
    25. dubna 2018 v 21:49

    Dobrý den. Mám historii AIT, subklinické hypotyreózy. Anti-TPO se vždy zvyšuje, T4 je normální, TSH je zvýšená. Nebyly žádné stížnosti. Endokrinolog TTG byl pozorován až do 10 let, léčba nebyla jmenována nebo nominována. Když se stala těhotná, celé těhotenství vzalo eutiroků 125 μg, po ukončení dodávky. Nyní neexistuje možnost interně se zabývat endokrinologem. Pomalu pozhaljusta. Prudce začal snižovat váhu, předal analýzy: TTG 11, T4 sv 12. Ať už je to nutné, začněte přijímat eutiroky a jakou dávku? Moje výška je 163, váha v současné době je 88 kg. Děkuji

    Врач-эндокринолог mama12.ru Odpověď:
    29. dubna 2018 v 20:20

    Dobrý den, určitě potřebujete hormonální substituční terapii. Začněte náklady na léčbu nebo stojany s 50 nebo 75 mkg L-thyroxinu. To by však mělo být prováděno pod kontrolou endokrinologa. Kontrola TTG po třech měsících.

    K mé dívce 1год11мес. TTG-2,44 μME / ml (norma je psána 0,61-2,2). T4-norm-0,93 Má Sind.Dauna.Je to stojí za to znepokojovat?

    MAMA12.ru Odpověď:
    17. února 2018 v 12:13

    Dobrý den, takové situace vyžadují kontrolu (obvykle po třech měsících jmenujete, aby se znovu podařilo provést TTG). Hormony jsou zřídka předepsány okamžitě. Měl byste navštívit endokrinologa na plný úvazek, aby doktor mohl posoudit celkové zdraví dítěte.

    Dobrý den, Promluvte, prosím, a že po poslední recepci endokrinologa jsem úplně zmatená. Před třemi lety jsem byl diagnostikován autoimunní hepatitidou, užíval jsem L-thyroxin. Lékař, který dělá diagnózu, mi vysvětlil, že hladina TSH by měla být mezi 0,4 a 4. Každý 3-4mesyatsa pronajmout TSH, se udržuje na 2-3. Před týdnem byl na recepci s jiným endokrinologem (také, kdo diagnostikoval nemohl dostat). Lékař, viděl mou analýzu m se rovná 2 (předáno v březnu), řekl, že to bylo špatné analýzy, vysvětlující, že test TSH by měla být asi 0,1 do 0,2, čímž se zvyšuje dávku L-tyroxinu v 1,5raza. Co mám dělat, řekni mi?

    MAMA12.ru Odpověď:
    18. dubna 2018 v 08:23

    Dobrý den, druhý endokrinolog není úplně pravdivý, jelikož údaje, které jim byly uvedeny, jsou příliš malé a mluví o přítomnosti hypertyreózy (příliš vysoké hladiny hormonů). Tyto údaje TTG doporučují pacientům, kteří podstoupili operaci štítné žlázy v souvislosti s onkologií. Měli byste také držet čísla od 0,4 do 4. Pokud plánujete těhotenství, ideální TSH je asi 2,5.

  • Můžete Chtít Profi Hormony